ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μητσοτάκης-ΣΕΒ: Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα έρθει ανάπτυξη

Tweet
Share
Tweet
Share

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από εταιρείες που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν αναλαμβάνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο, όμως σε αυτή την προσπάθεια τα κέρδη θα πρέπει να φτάσουν σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

Μήνυμα για μία ελληνική επιχειρηματικότητα που θα δώσει πνοή ανάπτυξης στη χώρα με επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα διακρίνεται από κοινωνικό πρόσημο, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από εταιρείες που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν αναλαμβάνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο που απαιτεί το κέρδος, ενώ υποχρέωση των πολιτικών είναι να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να πετύχει αυτό το στόχο, καθώς «αρέσκεται να μιλάει για την επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους και κρατικίστικες προσεγγίσεις του προηγούμενου αιώνα», χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι υπερβολικοί φόροι, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνουν ύφεση, μείωση της κατανάλωσης και αυξημένη φοροδιαφυγή. Ως παράδειγμα ανέφερε αύξηση του ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουνίου η κατανάλωση της βενζίνης υποχώρησε κατά 17% και του πετρελαίου κατά 8%.

«Η Ελλάδα μπορεί να μεταβεί από το σημερινό μοντέλο διανομής φτώχειας στο αυριανό μοντέλο παραγωγής πλούτου», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να επιδιώξουμε συστηματικά τη «βιομηχανική αναγέννηση» της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως τα οφέλη του επιχειρείν και της ανάπτυξης θα πρέπει να διαχέονται σε όλη την κοινωνία, επισημαίνοντας την ανάγκη να εμπεδωθεί ότι το συμφέρον εργαζόμενων και επιχειρηματιών είναι κατά βάση κοινό.

«Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης», δήλωσε.

Προσέθεσε πως αυτό που περιμένει από τις επιχειρήσεις είναι να επενδύσουν στον τόπο τους, αλλά συνάμα να επιδείξουν και αυξημένη κοινωνική ευθύνη. «Η φιλανθρωπία δεν είναι απλά μια συμβατική υποχρέωση στα πλαίσια του επιχειρηματικού καθωσπρεπισμού».

Η απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι νέες δουλειές, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman