ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Brexit-Κάμερον: Εκλογές σε τρεις μήνες

Tweet
Share
Tweet
Share

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα για να αφήσει σε κάποιον άλλον τη φροντίδα της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει ανάγκη για ακριβές χρονοδιάγραμμα αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα και τον Οκτώβριο να υπάρξει νέος πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην πρώτη του ομιλία μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως θα χρειαστεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σχετικά με το πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας που περιγράφει τη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ.


«Ο βρετανικός λαός έχει κάνει μια επιλογή η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά θα πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργησει αυτή η επιλογή». 
«Η επιλογή έχει γίνει, θα φύγουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπάω αυτή τη χώρα και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Η απόφαση του Κάμερον να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τον Οκτώβριο οδηγώντας τη χώρα προς την έξοδο από την ΕΕ, θεωρείται συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε αυτούς που ζητούσαν την άμεση παραίτηση του Κάμερον, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής του Ukip, και σε εκείνους που υποστήριζαν ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman