ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ντάισελμπλουμ: «Τα βλέπουμε όλα το 2018-Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης οι φόροι»

Tweet
Share
Tweet
Share

Νέο μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ και πρόεδρος του Eurogroup στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ολλανδικής Προεδρίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες και στη Χάγη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΑΓΗ: Γιώργος Αλεξάκης

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την ανάγκη σταθερής υλοποίησης προγράμματος. Όπως τόνισε θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% το 2018.

«Αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα και διαπιστώσουμε ότι τηρείται κανονικά, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Το β’ εξάμηνο του 2018 θα έχουμε μία νέα συζήτηση. Κομβικό είναι να μην ανοίγουμε θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί και είναι σφραγισμένα. Εδώ θα είμαστε και το β’ εξάμηνο του 2018 να τα δούμε όλα.»

Σχολιάζοντας το ρόλο του ΔΝΤ τόνισε ότι η τελευταία συμφωνία έχει υπογραφεί και από το Ταμείο ενώ υπενθύμισε με νόημα ότι δε μπορεί σε αυτή τη χρονική στιγμή που το σχέδιο των τριών φάσεων για το χρέος βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης να εκφράζει ενστάσεις.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά θα υπάρχει μία στενή παρακολούθηση του προγράμματος και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν Φεβρουάριο-Μάρτιο του νέου έτους.

Για το μείγμα των φόρων σημείωσε ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Κομβικό για την πορεία της χώρας είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η ανάπτυξη φορολογικής συνείδησης στους Έλληνες πολίτες.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος «τα γεγονότα του 2015 τραυμάτισαν τη χώρα. Εστιάζοντας στην εμπιστοσύνη των δανειστών στην ελληνική κυβέρνηση ανέφερε ένα γνωμικό που χρησιμοποιούν οι Ολλανδοί «η εμπιστοσύνη φεύγει σαν άλογο και έρχεται πεζή».

Αναφερόμενος στον Νάιτζελ Φάρατζ επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), υποστήριξε ότι δεν του αρέσουν οι πολιτικοί που υπόσχονται όσα δεν μπορούν να κάνουν παραπλανώντας τον κόσμο. Μάλιστα τους χαρακτήρισε κυνικούς.

Τέλος επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθεί να ότι υπάρχει στο τραπέζι της Ε.Ε. ενώ υποστήριξε πως στο μέλλον πρέπει να υπάρξει μία μεγαλύτερη κοινωνική ατζέντα πάντοτε όμως με δημοσιονομική σταθερότητα. 

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman