ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατρούγκαλος:Κακό ότι κόβεται το ΕΚΑΣ αλλά το ψήφισαν και... άλλοι!

Tweet
Share
Tweet
Share

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο» τόνισε ο υπουργός σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΕΡΤ1 και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «δημαγωγία».Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με τηνεθνική σύνταξη, που, όπως είπε ο υπουργός «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Η εθνική σύνταξη είναι καλύτερη από το ΕΚΑΣ γιατί δίνεται σε όλους χωρίς έλεγχο εισοδημάτων. Είναι αλήθεια όμως ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως αυτοί που θα πάψουν να είναι δικαιούχοι να παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Το ΕΚΑΣ είχε αποκλειστικά ως στόχευση την φτώχεια των ηλικιωμένων. Αν δείτε ομως τα στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας δεν αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι αλλά οι άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες».

Σε ότι αφορά τις αναπηρικές συντάξεις ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «τις κρατάμε όπως είναι σήμερα» και επεσήμανε: «Εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε αυτοί που μειώνουμε τις συντάξεις».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman