ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο-Υπό μερικό έλεγχο στην Άνδρο

Tweet
Share
Tweet
Share

Συνεχίζει και το Σάββατο το καταστροφικό έργο της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Σώματος, το Σάββατο η πυρκαγιά δεν είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά καίει περιμετρικά, πάνω από το Μαλαγάρι και προς τα νότια-τον Μεσόκαμπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Παράλληλα, στο νησί αναμένονται και νέες ενισχύσεις, και συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Αττική, ώστε να συνδράμουν στους 33 πυροσβέστες, τα 13 οχήματα, τα 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τα 20 οχήματα ΟΤΑ, τους 50 εθελοντές, τους 50 στρατιώτες και τα 3 μηχανήματα που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Πάνω από τη φωτιά πέταξε με ελικόπτερο ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης.

Επισήμως, φως στις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς θα ρίξει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ήδη πάντως στη Σάμο οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που έγιναν χθες υπό αέρα κι άναψαν τις μοιραίες σπίθες!

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο σε Σάμο, Ικαρία και Χίο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman