ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κατρούγκαλος: «Δε μειώθηκε καμία κύρια σύνταξη-Δεν συζητάμε με ΔΝΤ»

Tweet
Share
Tweet
Share

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στο κανάλι «Ε».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές». «Πετύχαμε τόνισε ο Υπουργός να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

O Υπουργός Εργασίας είπε ότι όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «καθιερώσαμε την Εθνική Σύνταξη η οποία είναι πιο αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται».

Για τις νέες συντάξεις χηρείας «όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».

Πηγή:reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.