ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ντομπρόβσκις: Το μοντέλο συνεργασίας Βρετανίας-Ε.Ε. κρίνει τις επιπτώσεις του Brexit

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι οικονομικές επιπτώσεις του Brexit θα εξαρτηθούν από το μοντέλο συνεργασίας της Ε.Ε. με τη Βρετανία, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με όσα δήλωσε, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στην Ε.Ε., αλλά αυτές θα είναι σημαντικά ηπιότερες έναντι των επιπτώσεων στη βρετανική οικονομία» σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, προκειμένου να μειωθεί η αβεβαιότητα.

Ειδική μνεία έκανε και στη δημοσιονομική κατάσταση σε Ισπανίακαι Πορτογαλίακαταγγέλλοντας την έλλειψη μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων.

«Οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία θα εγκριθεί η έκθεση της Κομισιόν για τις δύο χώρες» δήλωσε, στη συνέχεια.

Όσον αφορά τις ιταλικές τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι Βρυξέλλες και Ρώμη συνεργάζονται στενά για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Ιταλίας.

«Πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τυχόν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες αλλά και πώς καθησυχάσουμε τους επενδυτές» κατέληξε ο Ντομπρόβσκις.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman