ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
BoE

BoE: Ετοιμάζεται για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας μετά το Brexit

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, δήλωσε πως το αναμενόμενο πλήγμα στην βρετανική οικονομία από την απόφαση του προηγουμένου μήνα των ψηφοφόρων να αποχωρήσουν από την ΕΕ, θα μπορούσε να οδηγήσει την Τράπεζα να παρέχει περισσότερα μέτρα τόνωσης.

"Η πιθανότητα υποβάθμισης των οικονομικών προοπτικών, ότι υπάρχει μικρότερη ζήτηση για πίστωση για διάφορους λόγους και εάν το outlook έχει επιδεινωθεί, στην κρίση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, θα μπορεί να υπάρξει πάντα νομισματική απάντηση αν είναι σύμφωνη με την αποστολή της", δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας ενώπιον των βουλευτών.

Ο Carney είχε δεχθεί προηγουμένως μια πιο σαφή ένδειξη της δράσης της ΒοΕγια να αμβλύνει τις επιπτώσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Στις 30 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, δήλωσε πως ανέμενε η Τράπεζα να διοχετεύσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία κατά το καλοκαίρι.

Ενώπιον της Βουλής, ο Carney πρόσθεσε ακόμη ότι μέρος της κριτικής που δέχθηκε η κριτική τράπεζα μετά από το δημοψήφισμα, "ήταν ακραία, με όλη την σημασία της λέξης".

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν αποφάσισε εκ των προτέρων ποια θέση πρέπει να λάβει η πιο σημαντική επιτροπή χάραξης πολιτικής της τράπεζας για το δημοψήφισμα.

"Δεν προδικάζω τη σκέψη των μελών της επιτροπής πολιτικής, ούτε θα μπορούσα. Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα, ούτε έχει δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο", τόνισε.

Πριν από το δημοψήφισμα, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της τράπεζας δήλωσε πως το Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει μια σημαντική επιβράδυνση στην οικονομία. Ο Carney τόνισε τον Μάιο ότι υπήρχε περίπτωση ύφεσης, εξοργίζοντας κάποιους κορυφαίους υποστηρικτές της "εξόδου".

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman