ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επίθεση Νίκαια-LIVE: Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Γαλλία-84 οι νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

Tweet
Share
Tweet
Share

Τον απόλυτο τρόμο της 13ης Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, ξαναζεί από το βράδυ της Πέμπτης η Γαλλία.

Στους 84 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας ενώ περισσότεροι από 150 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 18 νοσηλεύονται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ένα φορτηγό εμβόλισε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους, για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων το βράδυ της Εθνικής Εορτής της 14ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δεκάδων πολιτών, σύμφωνα με τη Δημαρχία της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες.

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους, συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός επιτάχυνε ενώ περνούσε πάνω από τους ανθρώπους, ενώ ακολούθως, όταν σταμάτησε τη φονική πορεία του, άνοιξε πυρ αδιακρίτως, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Αργότερα, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες, ενώ όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, οι Αρχές αναζητούν έναν ακόμη άνδρα: πιθανότατα συνοδηγό στο «φορτηγό του θανάτου», ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Δείτε τη στιγμή που το φορτηγό πέφτει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος:

Έγγραφα ταυτότητας ενός Γαλλοτυνήσιου μέσα στο φορτηγό

Στο μεταξύ, έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός Γαλλοτυνήσιου εντοπίστηκαν μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία.

«Η ταυτοποίηση του οδηγού του φορτηγού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», διευκρίνισε η εν λόγω αστυνομική πηγή περί τις 03:30 (04:20 ώρα Ελλάδας).

Στα έγγραφα που βρέθηκαν κατονομάζεται ένας άνδρας 31 ετών, κάτοικος Νίκαιας.

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές - Απειλούν και Βερολίνο

Και μπορεί να μην έχει αναλάβει κανείς ακόμα την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση, ωστόσο οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν ήδη σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «Γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».

Δείτε LIVE εικόνα

Πηγή: reporter.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman