ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη μετά το γαλλικό χτύπημα

Tweet
Share
Tweet
Share

Αυστηρότεροι γίνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφάλειας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Υπό το πρίσμα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, της τρίτης μέσα σε 18 μήνες, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, ανακοινώνοντας ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία. Ειδικότερα, θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια, τους οδικούς άξονες και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια, ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας θα επανεξεταστούν.

Μιλώντας από το αεροδρόμιο Gatwick, στο οποίο πραγματοποιούσε επίσκεψη, ο Σαντίκ Καν επισήμανε: «Θα διαβεβαιώσω όλους τους Λονδρέζους ότι σήμερα θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφαλείας μας, υπό το φως αυτής της επίθεσης, καθώς επίσης πως εγώ και ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είναι ασφαλείς οι πολίτες του Λονδίνου»

Ο ίδιος τόνισε ότι η βρετανική πρωτεύουσα στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας και υπογράμμισε ότι «οι δηλητηριώδεις και διεστραμμένοι» τρομοκράτες θα ηττηθούν.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman