ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί η υπόθεση των «8»

Tweet
Share
Tweet
Share

Η υπόθεση των 8 αξιωματικών του τουρκικού Στρατου που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για παράνομη είσοδο στη χώρα εξελίσσεται σε διπλωματικό πόκερ με διεθνείς διαστάσεις.

Η χώρα μας πλέον μπαίνει ως ενεργός παράγων της τουρκικής κρίσης, κάτι όμως που εγκυμονεί κινδύνους και απαιτεί λεπτές διπλωματικές κινήσεις. Κι αυτό, την ώρα που το όλο θέμα ειναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Χθες πάντως σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με συμμετοχή και στελεχών του υπ. Άμυνας καταγράφηκαν οι γραμμές πάνω στις οποίες κινείται η ελληνική πλευρά που εμμένει συνολικά για τις εξελίξεις στην Τουρκία στην αναγκη σεβασμού του κράτους δικαίου αλλα και της δημοκρατικής τάξης.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα για το θέμα των «8» διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η υπόθεση αυτή θα χρειαστεί εβδομάδες για την ολοκλήρωσή της και εξηγούν ότι καταρχήν σήμερα εκδικάζεται το αυτόφωρο στο πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, ενώ παράλληλα "τρέχουν" και τρεις χωριστές διαδικασίες: Ασύλου, απέλασης και έκδοσης. Σημειώνουν ωστόσο ότι για το θέμα αυτό βρίσκονται σε "ανοιχτή" γραμμή Έλληνες και Τούρκοι διπλωμάτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Τσίπρας έχει συνομιλήσει ήδη με την τουρκική πολιτική ηγεσία.

Για το θέμα παντως της έκδοσης, το Συμβούλιο Εφετών, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης πιθανότατα θα έχουν τον τελικό λόγο για την έκδοση των οκτώ Τούρκων οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και συνελήφθησαν μετά την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη.

Γ. Α.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman