ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πολεμικό κλίμα με αφορμή τον εκλογικό- Πού στοχεύει η ΝΔ

Tweet
Share
Tweet
Share

Να περάσει στην κοινωνία το στίγμα του «απερχόμενου πρωθυπουργού» επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδοκώντας στην επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων με το βλέμμα στη δεύτερη αξιολόγηση με τις παγίδες των εργασιακών αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και της τσέπης των πολιτών.

 

Αυτό το μήνυμα εξάλλου επιχείρησε να περάσει την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας από βήματος τουΙνστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι «το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου».

Μέσα στο «πολεμικό» κλίμα που έχει καλλιεργηθεί με αφορμή τον εκλογικό νόμο αλλά και τις επικείμενες προτάσεις του πρωθυπουργού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η μετωπική σύγκρουση αναμένεται αυτή την εβδομάδα να μεταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση της απλής αναλογικής. Στη ΝΔ ήδη κάνουν λόγο για μία επερχόμενη μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα τουΑλέξη Τσίπρα, προεξοφλώντας ότι δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 200 ψήφους για την άμεση εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να καλλιεργηθεί περαιτέρω στην κοινή γνώμη η εικόνα του απερχόμενου και ηττημένου πρωθυπουργού. Προς τούτη την κατεύθυνση μέχρι και την τελευταία στιγμή της ψήφισης η ΝΔ σχεδιάζει να πολώσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα, ώστε να διασφαλίσει ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού δεν θα υποκύψουν στα «τυράκια» που μπορεί να επιφυλάσσει το Μαξίμου, όπως το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 2,5%.

Παράλληλα, θέλοντας να υπερτονίσει την καθεστωτική αντίληψη την οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνάμα να εμφανιστεί ο ίδιος ως εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας, συναντάται σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων.

Εξάλλου, η συνάντηση αυτή μπορεί να γίνεται με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Siemens, ωστόσο στη ΝΔ εδώ και καιρό κατηγορούν κυβερνητικούς αξιωματούχους για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως στην περίπτωση της υπόθεσης Βγενόπουλου - Τσατάνη.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman