ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τράπεζα Πειραιώς: Παραιτήθηκε ο Μ. Σάλλας

Tweet
Share
Tweet
Share

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, από το Δ.Σ. της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η παραίτηση του κ. Σάλλα «κλείνει» έναν ολόκληρο κύκλο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που μετά την εξαγορά της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ" title="ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ" >Πειραιώς το 1992 την μεγάλωσε και την εξέλιξε στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

Παράλληλα, σηματοδοτεί το τέλος εποχής της γενιάς που συγκρότησε και ηγήθηκε της ανάπτυξης και επιθετικής επέκτασης των εγχώριων τραπεζών μετά την σταδιακή απευλευθέρωση του τραπεζικού συστήματος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ λαμβάνει χώρα κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προηγηθεί η ακύρωση της έγκρισης που είχε δώσει το ΤΧΣ για τον τότε υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο και ότι στο παρασκήνιο υπάρχει διαμάχη μεταξύ του αμερικανικού fund Paulson και της διοίκησης της Πειραιώς, διαμάχη που έχει δημιουργήσει σημαντικά απόνερα στη σχέση της τελευταίας με τον SSM.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ πραγματοποιείται στην σκιά της επιστολής του SSM που εστάλει χθες 19 Ιουλίου του 2016 και το οποίο απαιτούσε από την τράπεζα αλλά και την ΕΘΝΙΚΗ να προχωρήσουν σε αλλαγές στις επιτροπές αξιολόγησης και στην επιτροπή προαγωγών.

Σε κάθε περίπτωση το δ.σ. αλλά και οι αποφάσεις είναι ιστορικής σημασίας καθώς ο Μ. Σάλλας είναι σημαίνουσα μορφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να οριστεί και νέα διοίκηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman