ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σήμερα η δίκη των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Tweet
Share
Tweet
Share

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν σήμερα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ζητούν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας, αφού προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης οι οκτώ στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα για «λόγους ασφαλείας» από τις Φέρες Εβρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Στην Καβάλα μοιράστηκαν σε δύο κελιά και σήμερα θα μεταχθούν στην Αλεξανδρούπολη για τη δίκη τους στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η αγωνία τους έχει κορυφωθεί, καθώς, παρότι επιθυμούν μια αθωωτική απόφαση, γνωρίζουν ότι η αποφυλάκισή τους είναι ταυτισμένη με τον φόβο που κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει στις αστυνομικές αρχές και τις συνηγόρους τους για την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα με άτομο που έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους και το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιθυμούν και επιδιώκουν την αθώωσή τους, τους τρομάζει όμως η προοπτική της αποφυλάκισής τους, καθώς στα κρατητήρια νιώθουν ασφαλείς.

Ωστόσο, μία αθωωτική απόφαση αύριο δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την αποφυλάκισή τους, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα βάσει νόμου να διατάξουν τη διοικητική τους κράτηση έως ότου η υπηρεσία ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Θρίλερ στη Σύμη

Σκηνές θρίλερ έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Σύμη, με αφορμή την προσπάθεια Τούρκων κομάντο ή άλλων προσώπων να περάσουν προς το ελληνικό νησί. Ο συναγερμός στο Λιμενικό σήμανε χθες περί τις 11 το πρωί, όταν έγινε αντιληπτό ότι ομάδα με φουσκωτές λέμβους και θαλαμηγούς απέπλευσε από την τουρκική ακτή με προορισμό τη Σύμη. Οι συγκεχυμένες και μη διασταυρωμένες πληροφορίες που κατέφθασαν στην Αθήνα ανέφεραν το ενδεχόμενο προσπάθειας περίπου 20 Τούρκων κομάντο να περάσουν από την τουρκική ακτή στην Ντάτσα προς τη Σύμη.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Reuters αναφέρονταν σε προσπάθεια σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής να αυτομολήσουν προς την Ελλάδα, κάτι που, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, οδήγησε στην απογείωση δύο τουρκικών F-16, που εισήλθαν και στον ελληνικό εναέριο χώρο για να ελέγξουν τι συνέβαινε στη θάλασσα. Ωστόσο, πηγές του ΓΕΑ ανέφεραν ότι πράγματι δύο τουρκικά F-16 από την αεροπορική βάση του Νταλαμάν πραγματοποίησαν περιπολίες, ωστόσο αυτές περιορίστηκαν στην τουρκική πλευρά. Πηγές του ΓΕΕΘΑ διέψευδαν κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε τουρκική δραστηριότητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από την ελληνική πλευρά, δυνάμεις του Λιμενικού και της αστυνομίας κατέφθασαν το απόγευμα στη Σύμη και πραγματοποίησαν ελέγχους σε σπίτια και σε άλλα κτίσματα. Στην τουρκική πλευρά παρέμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σκάφη της ακτοφυλακής προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα αναχωρήσει κανείς προς Ελλάδα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman