ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία χρειάζεται αξιοπιστία κι αλήθειες, όχι το ανάποδο

Tweet
Share
Tweet
Share

«Η Δημοκρατία μας χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια» και όχι μικροκομματικές λογικές, τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια Δημοκρατία - πρότυπο για την εποχή της, ήταν ένας πραγματικός άθλος. Χρειάστηκαν η πολιτική γενναιότητα, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα ενός ηγέτη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ταυτόχρονα η πολιτική ωριμότητα ενός λαού για να επιτευχθεί ομαλά αυτή η μετάβαση», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει η Δημοκρατία χρειάζεται «μια ηγεσία που κινείται πέρα και πάνω από μικροκομματικές λογικές, μακριά από καιροσκοπισμούς και λαϊκισμό».

«Στις ημέρες μας όμως, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο», συνεχίζει ο αρχγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «αντί μεγάλων αποφάσεων αλήθειας, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχουμε μικρούς τακτικισμούς παραπλάνησης και κομματισμού που δεν οδηγούν πουθενά».

«Με αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες εξουσίας πρέπει να τελειώνουμε οριστικά», υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι «θεμελιώδης προϋπόθεση για την εθνική επανεκκίνηση που χρειάζεται η πατρίδα», αλλά και «για μία ουσιαστική και όχι προσχηματική εθνική συναίνεση, όπως δικαίως την επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού μας».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman