ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα αναστολή διαπραγμάτευσης για την Monte dei Paschi

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Νέα αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena αποφάσισε η ιταλική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε πτώση 4,9% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί προσωρινή αναστολή, ενώ η διαπραγμάτευση ανεστάλη και πάλι λίγη ώρα αργότερα μετά από νέα βουτιά κατά 7,25%. 

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης είχε αποφασιστεί και χθες, καθώς η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας έκανε "βουτιά" που πλησίασε το 9%.

Χθες, δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο ανέφεραν πως η τράπεζα Monte Paschi di Siena φέρεται να «κόπηκε» στα ευρωπαϊκά stress test,τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή το απόγευμα, μόλις κλείσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις οποίες έκανε αναφορά και η δημόσια τηλεόραση Rai, εκ των πέντε μεγάλων τραπεζών της χώρας, μόνον η Monte dei Paschi di Siena φέρεται να μην κατάφερε να περάσει τα προγραμματισμένα τεστ αξιολόγησης της EBA. Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες Ιntesa San Paolo, Ubi Banca, Banco Popolare και Unicredit, οι επιδόσεις φέρονται να είναι ικανοποιητικές.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.