ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γαλλία: Δύο ισλαμιστές αποκεφάλισαν παπά- Νεκροί από αστυνομικά πυρά

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύο άνδρες με μαχαίρια εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ στη Βόρεια Γαλλία, σκοτώνοντας τον ιερέα πριν πέσουν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά.

 

Το χρονικό

Oι δύο άντρες εισέβαλαν στη εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας κραδαίνοντας μαχαίρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των δύο δραστών είχε γενειάδα ενώ ο άλλος φόραγε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων «chachia», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

Αναφέρεται μάλιστα πως οι δράστες κρατούσαν ομήρους μέχρι και έξι άτομα, πολίτες, δύο καλόγριες και τον ιερέα, τον οποίο και σκότωσαν. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές οι δράστες μαχαίρωσαν στην καρωτίδα των ιερέα, ενώ αλλές αναφορές κάνουν λόγο για αποκεφαλισμό. Ο Γάλλος υπουργός ΕσωτερικώνΜπερνάρ Καζνέβ ανέφερε πως ένας ακόμη δεύτερος όμηρος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προς το παρόν τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης είναι άγνωστα ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής διέταξε έρευνα.

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Για μία νέα επίθεση των ισλαμιστών τρομοκρατών έκανε λόγο η αρχηγός της γαλλικής Ακροδεξιάς. Σε μήνυμά της στο Twitter, η Μαρίν Λεπέν υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία νέα επίθεση που φέρει την σφραγίδα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«H Γαλλία κι ολόκληρος ο καθολικός κόσμος θρηνεί.Καταδικάζουμε την βάρβαρη αυτή επίθεση», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter o Γάλλος πρωθυπουργός,Μανουέλ Βαλς.

Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι, δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman