ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αλεξιάδης: Τα έσοδα πάνε καλά- Δεν θα χρειαστεί κόφτης

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού και του λαθρεμπορίου, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Υπέρ του σχεδίου νόμου, επί της αρχής, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝ.ΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Ο κ. Αλεξιάδης επέκρινε την αντιπολίτευση επειδή, όπως είπε, δεν πήρε απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχε θέσει σχετικά με τις θέσεις της για το άρθρο 40 στο οποίο ορίζεται ότι για τη διενέργεια επανελέγχου φορολογικών υποθέσεων τα νέα στοιχεία απαιτείται να είναι σε κάθε περίπτωση επιβαρυντικά και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή που προσδιορίστηκε κατά τον αρχικό έλεγχο.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αν. υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί εφέτος ο συμπληρωματικός φόρος, επειδή δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων και επειδή από την πιλοτική δοκιμή η οποία έγινε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών.

«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» είπε ο κ.Αλεξιάδης, ενώ για την κατηγορία των 600.000 φορολογούμενων που θα κληθούν εφέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, υποστήριξε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman