ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ΔΕΗ προειδοποιεί: Ρυθμίστε οφειλές ή κόβεται το ρεύμα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ΔΕΗ μπροστά στο βουνό των ληξιπρόθεσμων χρεών που προέρχονται από 1.500.000 καταναλωτές οι οποίοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 2,3 δισ. ευρώ θα κόβει το ρεύμα.

Το μπαράζ διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε μικρούς και μεγάλους κακοπληρωτές ξεκινά σε μεγάλες ξενοδοχειακές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και οικιακούς καταναλωτές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο στόχαστρο μπαίνουν εκείνοι που παρά την ισχύ του ευνοϊκού προγράμματος των διακανονισμών των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή δεν έχουν ενταχθεί.

Επίσης, όσοι «παίζουν» με τη ρύθμιση, δηλαδή κάνουν την αίτηση πληρώνουν την πρώτη δόση και έπειτα δεν συνεχίζουν την καταβολή ούτε της επόμενης ούτε της μεθεπόμενης και γενικώς καμίας άλλης.

Στα Δωδεκάνησα, στην Κέρκυρα, την Αχαΐα, την Καβάλα, και στο Ηράκλειο της Κρήτης το συνολικό ποσό των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος ανέρχεται στα 365,2 εκατ. ευρώ με τα μισά από αυτά να προέρχονται από επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις της μέσης τάσης χρωστούν 195,7 εκατ. ευρώ. Σε αυτές τις περιοχές μάλιστα η ΔΕΗ εχει προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πετύχει αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman