ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσακαλώτος: Δεν θα πάρω άλλα μέτρα

Tweet
Share
Tweet
Share

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ευθεία ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

 

Κατά την συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ρώτησε τον υπουργό αν ισχύει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. «Σαφώς», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το νέο μεσοπρόθεσμο είναι για το τέλος του έτους και εξαρτάται από τον καθορισμό των πλεονασμάτων που είναι υπό διαπραγμάτευση. «Είναι θέμα διαπραγμάτευσης πως θα χειριστούμε το θέμα. Κανονικά είναι για το τέλος του χρόνου που θα ξέρουμε αν έχει καλυφθεί το ΔΝΤ ή αν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους και άλλα μέτρα για το χρέος», είπε προσθέτοντας ότι «επειδή έχουμε ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος ακόμη συζητάμε τους αριθμούς».

Αναφερθείς στο συμπληρωματικό μνημόνιο ο υπουργός παρατήρησε: «το ψηφίσαμε στις 22 Μαΐου, ήταν μέρος του πολυνομοσχεδίου. Είναι στο δημόσιο χώρο και επομένως δεν υπάρχει θέμα δημοσιοποίησης».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman