ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κυβερνητικός «Παρμενίων» και ασκήσεις θερινής ετοιμότητας

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε θερινή ετοιμότητα προτρέπει το υπουργικό συμβούλιο στην καρδιά του θέρους ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει συμπτώματα απόλυτης αρρυθμίας και αφετέρου, να τονίσει επικοινωνιακώς την εικόνα μιας κυβέρνησης που εργάζεται εντατικά στο πρακτικό επίπεδο και παράγει καθημερινά έργο.  

Βεβαίως η αξιολόγηση που βρίσκεται επί θύραις τον προσεχή Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει την υποχρέωση να εκπληρωθεί σειρά ανειλημμένων δεσμεύσεων (π.χ αλλαγές στις Διοικήσεις των Τραπεζών), δεν επιτρέπει τη συνήθη χαλάρωση, ενώ εντός των επόμενων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην Αθήνα τον Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε μια συνάντηση που θα είναι σε μεγάλο μέρος προσανατολισμένη στην διευθέτηση του χρέους.  

Από την άλλη, η ασταθής κατάσταση στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και η επαναλαμβανόμενη απειλή Ερντογάν ότι θα τινάξει τη συμφωνία για το προσφυγικό με την Ε.Ε στον αέρα, αν δεν εξασφαλίσει τα ανταλλάγματα που εκβιαστικά αξιώνει στο θέμα της βίζας και της πρόσθετης οικονομικής βοήθειας, προκαλούν έντονη ανησυχία στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Στο μέτωπο των εσόδων, όπως ανακοίνωσε και ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ωστόσο προσεχώς αναμένονται πυκνές εξελίξεις που είναι βάσιμο να υποθέσει κανείς ότι θα διαμορφώσουν εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στην κοινωνία, δεδομένου ότι εκτός του ΕΝΦΙΑ του οποίου η καταβολή θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, οι πολίτες ήδη κινούνται σε συνθήκες περαιτέρω μείωσης του εισοδήματος.

Η άνοδος στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται εξ αντικειμένου σε πολιτικό ορόσημο στον εσωτερικό κομματικό ανταγωνισμό. Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το «φάντασμα» των εξαγγελιών του και του περιβόητου «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» το οποίο εγκαταλείφθηκε στα αβαθή της μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μαξίμου, έχει ήδη ζητήσει από τους υπουργούς του, προτάσεις και προτεραιότητες που σχετίζονται με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης και τις θεσμικές αλλαγές- τρεις πυλώνες μέσω των οποίων θα επιδιώξει να μεταδώσει το μήνυμα της φυγής προς το μέλλον και του χρονικού βάθους της κυβέρνησης.

Η ιδιότυπη αναμέτρηση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, έχει αυτήν τη φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όχι μόνον για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, αλλά και επειδή, ο βασικός αντίπαλος του κ. Τσίπρα και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανηφορίσει όπως αναφέρουν συνεργάτες του με ιδιαίτερες αξιώσεις με στόχο αφενός να παρουσιάσει τον πυρήνα του κυβερνητικού του προγράμματος που θα διαφοροποιεί προγραμματικά το κόμμα του από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Αν.Ελλ και αφετέρου να υποστηρίξει πειστικά το αίτημα που διαρκώς επαναλαμβάνει για την επίσπευση των εκλογών.

Πηγή: reporter.gr Γιώργος Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman