ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΓΓΔΕ προς τουρίστες: Να ζητάτε απόδειξη!

Tweet
Share
Tweet
Share

Στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, ενώ από Φθινόπωρο θα στοχεύσουμε, μεταξύ άλλων, στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα φοροδιαφυγής, αναφέρει σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Le Temps", ο γενικός γραμματέας της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

 

Τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι έχουν προβλεφθεί να γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν από περίπου 2.100 ελεγκτές. Ο κ. Πιτσιλής τονίζει ότι διαπιστώθηκε ότι ήταν δύσκολο σε ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα του τομέα τους (της περιοχής τους) λόγω σχέσεων γνωριμίας που διατηρούν, καθώς πίνουν τον καφέ τους εκεί. Για το λογο αυτό θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άλλες πόλεις.

"Ζητήστε απόδειξη" είναι το μήνυμα που απευθύνει στους τουρίστες μέσω της ελβετικής εφημερίδας ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ, επισημαίνοντας ότι το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν δεν έχει στόχο να κλείσει όλα τα καταστήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Γενικότερα ο κ. Πιτσιλής στην συνέντευξή του αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί η "κουλτούρα του φόρου".

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman