ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τραγωδία στην Αίγινα: Στους τέσσερις οι νεκροί-Δύο σοβαρά τραυματίες

Tweet
Share
Tweet
Share

Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα στην Αίγινα, όπου ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος με περίπου 25 παραθεριστές, νοτιοδυτικά του νησιού.

 

Από τις έρευνες περισυλλογής, που συνεχίζονται για τυχόν αγνοούμενους, έχουν διασωθεί 21 άνθρωποι, τέσσερις εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι, δύο εξ αυτών σοβαρά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί περίπου εννέα ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού. Άνδρας είναι και ο τέταρτος νεκρός, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιτόπου έχουν σπεύσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, νεότερες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε τη βάρκα με τους παραθεριστές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμανερχειο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία στην Αθήνα, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Για την περίθαλψή τους, σε ετοιμότητα είναι τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων, με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman