ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δημόσιο: Μειώνει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Έπειτα από πολλούς μήνες διαρκούς διόγκωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, τον Ιούλιο φαίνεται να διαμορφώθηκαν οι συνθήκες αντιστροφής των τάσεων.

Τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος πιστοποιούν αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 1,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, μετά την απελευθέρωση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», τους επόμενους μήνες στόχος είναι η εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου με ρυθμό της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ τον μήνα, πλάνο το οποίο εάν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να δώσει πόντους στις προσπάθειες μετάβασης σε τροχιά ανάκαμψης.

Από τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ η οποία αποδεσμεύτηκε τον Ιούλιο, τα 5,7 δισ. ευρώ έχουν κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ αφορούν την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.