ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στα ουράνια η Στεφανίδη, χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ

Tweet
Share
Tweet
Share

Το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τρίτο χρυσό, μετά την Κορακάκη και τον Πετρούνια κατέκτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ!

Η 26χρονη πρωταθλήτρια με άλμα στα 4.85, πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Μόρις με το ίδιο ύψος και τρίτη τη Νεοζηλανδή Μακάρτνεϊ με 4.80.

 

H απονομή θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στις 02.20 ώρα Ελλάδας.

Ο τελικός άρχισε από τα 4.35 αλλά η πρωταθλήτρια μας άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα από την αρχή του αγώνα, να προηγείται.Στο ύψος αυτό, ήδη τρεις αθλήτριες δεν τα κατάφεραν και «αποχαιρέτησαν» τον αγώνα.

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η Στεφανίδη και στα 4.70 τα οποία πέρασε με την πρώτη και πολύ εύκολα! Στο ύψος αυτό έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα καθώς το πέρασαν έξι αθλήτριες που συνέχισαν, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου την Αμερικανίδα Σουρ που είχε φέτος 5.03 και τη Σίλβα από την Κούβα, να αποκλείονται.

Στα 4.80 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς ενώ πήγε ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό και παρέσυρε τον πήχη! Αντιθέτως το πέρασε η Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα.

Η Στεφανίδη, όμως, στη δεύτερη προσπάθεια έδειξε τον καλό της εαυτό και το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, άλμα που της έδωσε την είσοδο στην τετράδα του τελικού καθώς όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν καθώς και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το αποφασιστικό της άλμα ήταν το δεύτερο στα 4.85, επιτυχημένο και της έδωσε σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντας την μάλιστα στην πρώτη θέση του τελικού, ενώ συνεχίζει και η Αμερικανίδα Μόρις, με τις δύο αθλήτριες να μονομαχούν στα 4.90, ύψος στο οποίο απέτυχαν με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πήρε από τον προπονητή της μία ελληνική σημαία και έκανε το γύρο του θριάμβου! Mαγικές στιγμές στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη Στεφανίδη να πανηγυρίζει την ίδια στιγμή που πανηγύριζε το χρυσό με την ομάδα της Τζαμάικας και τον Γιουσέιν Μπόλτ στα 4Χ100.

"Έκανα τη χώρα μου υπερήφανη"

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά της η Κατερίνα Στεφανίδη και στα πρώτα λόγια μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης τόνισε:

"Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είχα καλά άλματα στο 4.90, ξέρω ότι κατέκτησα το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήθελα να το περάσω. Όταν έκανε η Σάντι (σ.σ. Μόρις) την προσπάθεια πανηγύρισαν όλοι στις κερκίδες και λέω πάει το πέρασε. Μετά ο άνδρας μου πήδηξε μέσα στο στάδιο και δεν είχα καταλάβει τι γίνεται. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη".

Στη συνέχεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε: "Δεν κοιτούσα τις προσπάθειες των άλλων, όμως είναι κάτι που κάνω γενικά φέτος γιατί έχω παρατηρήσει ότι με επηρεάζει. Όχι, τόσο το εάν κάποια περάσει ένα ύψος, αλλά τις λεπτομέρειες του άλματος της. Βέβαια, στην τρίτη προσπάθεια της Μόρις ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί γιατί όλοι πανηγύριζαν και δεν ήξερα τι είχε γίνει".

Κατόπιν ανέφερε: "Δεν ανησύχησα. Είχα στο μυαλό μου ότι τα μετάλλια μπορεί να κρίνονταν ακόμα και στα 4.90μ. Όταν μπήκα στη δεύτερη προσπάθειά μου στους Ολυμπιακούς είπα μέσα μου ότι αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια και μου βγήκε το 4.80μ. Το ίδιο έκανα και στο 4.85μ και εκεί έπιασε. Βέβαια, το δοκίμασα και στο 4.90 αλλά δεν έπιασε. Ο Μιτς πίστευε στο χρυσό μετάλλιο περισσότερο από εμένα. Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό είχα μία αμφιβολία αλλά με έκανε να το πιστεύω. Για τον αγώνα εδώ είχαμε πει ότι το 4.85μ είναι σημαντικό ύψος και μου βγήκε. Δεν το πιστεύω. Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου. Έχω περάσει πολλά προβλήματα. Μου έχει πάρει πολλά χρόνια να ξαναφτάσω σε αυτό το επίπεδο και για αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το μετάλλιο".

Και η χρυσή Ολυμπιονίκης κατέληξε με ένα χαμόγελο στα χείλη όπου ζήτησε συγγνώμη από τους Ελληνες που "μας ξενύχτησε" και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman