ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έτσι θα είναι τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Με νέα μορφή θα μας έρθουν εντός των επόμενων ημερών τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με πιο λεπτομερή αποτύπωση πληροφοριών αναφορικά με τα στοιχεία των ακινήτων κάθε φορολογούμενου και αναλυτική καταγραφή του τρόπου υπολογισμού του φόρου για οικόπεδα και αγροτεμάχια.

 

Μάλιστα, στο νέο εκκαθαριστικό έχει προστεθεί από φέτος, στην αριστερά επάνω πλευρά ένα σπιτάκι χρωματισμένο πράσινο, με κόκκινη πόρτα!

Στους πίνακες έχουν προστεθεί στήλες αναφορικά με τη βάση υπολογισμού του φόρου για οικόπεδα και αγροτεμάχια, ενώ ο φόρος αποτυπώνεται σε δύο σημεία: επάνω δεξιά (ποσό οφειλής) και κάτω αριστερά (ποσό εφάπαξ καταβολής, παρ' ότι δεν προβλέπεται έκπτωση).

Έπειτα, αποτυπώνεται η Ταυτότητα Οφειλής και τα ποσά καταβολής των πέντε μηνιαίων δόσεων με την ημερομηνία (από Σεπτέμβρη έως Ιανουάριο).

Υπενθυμίζεται ότι τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ' όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κατοικιών και αγροτεμαχίων, θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών-διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την περίοδο 2010-2016, έως το τέλος του Νοεμβρίου φέτος και θα ωφεληθούν από την κατά 50% μείωση των προστίμων. Στην περίπτωση κατά την οποία, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία και, έως ότου γίνει η νέα εκκαθάριση, οι προηγούμενες δόσεις θα συνεχίσουν να είναι απαιτητές.

 

Η νέα μορφή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ:

ypodeigma1

ypodeigma2

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.