ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κατά την οποία οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών παρέθεσαν σειρά επιχειρημάτων και οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Οικονομικών και Επικρατείας ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις.

 

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί ακόμη και σήμερα Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, αλλά και κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τις εννέα αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στόχος των εκπροσώπων των καναλιών είναι να πετύχουν την χορήγηση προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κυρία Ουρανία Νικολαράκου. Στη συζήτηση παρίσταται, επίσης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα ενημέρωση για τη διαδικασία του διαγωνισμού παρότι η ίδια η Επιτροπή ομολόγησε χθες ότι το σύστημα δεν έχει διεθνή πιστοποίηση. Επί τρεις ώρες η Επιτροπή αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει εάν το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης είναι διεθνώς πιστοποιημένο, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, ενώ μετά από πιέσεις των υποψηφίων, δήλωσαν ότι η μεν εταιρεία είναι πιστοποιημένη αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι...

Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς πρόκειται για βασική παραβίαση της προκήρυξης που προξενεί προβλήματα διαφάνειας και νομιμότητας του διαγωνισμού.

Σήμερα η εφημερίδα Αυγή, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με αφορμή την χθεσινή διαδικασία ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι «Οι καναλάρχες αναγνώρισαν τη διαδικασία».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman