ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε νέες θέσεις περισσότεροι από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Tweet
Share
Tweet
Share

Σαρωτικές μετακινήσεις για περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο στις αρχές του 2017 αναμένεται να επιφέρει η θεσμοθέτηση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς σε συνδυασμό με την ψήφιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας τον ερχόμενο μήνα που αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ο αν. υπουργός Χρ. Βερναρδάκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων διοικητικών παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και συνδικαλιστικών στελεχών, η απλοποίηση των διαδικασιών της κινητικότητας μετά την οριστικοποίηση των νέων οργανογραμμάτων θα αποτελέσει κίνητρο για τη συμμετοχή υπαλλήλων στην κινητικότητα.

Υπολογίζεται ότι, το 8% του συνόλου των υπαλλήλων, που εργάζονται στο Δημόσιο σύμφωνα με το Έθνος, θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για μετάταξη.

Τα βήματα για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών

Διαμόρφωση νέων οργανογραμμάτων σε Υπουργεία και εποπτευόμενους Φορείς. Θα αποτυπώνονται ηλεκτρονικά και θα βρίσκονται σε «δημόσια θέα» μέσω διαδικτύου. Θα καταγράφουν τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, τις κενές οργανικές θέσεις, καθώς και τις προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις για την επόμενη τριετία.

Της κινητικότητας, καθώς σε τρεις κύκλους, ετησίως, υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών θα μπορούν να διεκδικήσουν τη μετακίνησή τους σε εθελοντική βάση για την κάλυψη των αναγκών άλλων υπηρεσιών. Πάνω από 50.000 αιτήσεις υπολογίζεται ότι, θα περιλαμβάνει το πρώτο «κύμα» κινητικότητας.

Της υποχρεωτικής μετακίνησης προσωπικού, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κυρίως για θέσεις άμεσης ανάγκης, με τη μορφή της απόσπασης έως και ένα έτος.

Των εσωτερικών μετατάξεων προσωπικού, οι οποίες θα μετακινηθούν σε φορέα εντός των ορίων του Δήμου που εργάζονται, στον οποίο θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα.

Εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις με την κινητικότητα, τότε θα γίνουν προσλήψεις νέου προσωπικού.

Πηγή: reporter.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.