ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποσύρθηκε λόγω αντιδράσεων η τροπολογία για τα καπνικά προϊόντα

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε απόσυρση της τροπολογίας που είχαν καταθέσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε την απαγόρευση της πώλησης καπνικών προϊόντων στα ψιλικατζίδικα προχώρησε η κυβέρνηση, έπειτα από τις ισχυρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των αρμόδιων φορέων.

Συγκεκριμένα, την απόσυρση ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Μανιός.

Υπενθυμίζεται ότι την τροπολογία επρόκειτο να καταθέσουν οι εν λόγω βουλευτές στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων.

Οι πληροφορίες ήθελαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας την προστασία των ανηλίκων, αλλά ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς η τροπολογία θα απέκλειε 32.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι το θέμα ανέδειξε χτες ο επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε έκανε λόγο για μονοπώλια που οδηγούν στην ανεργία.

Μετά την απόφαση της απόσυρσης επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση που επισημαίνει ότι «αν η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τη νομιμότητα, ας προχωρήσει ξανά στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προστατεύοντας όσους δεν πρέπει ή δεν θέλουν να εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα».

«Τώρα φαίνεται καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με πάθος τα μονοπώλια και τις υπεραγορές τροφίμων – super market», επισημαίνει.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman