ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μέρκελ: Καλύτερη η συνολική κατάσταση στο προσφυγικό

Tweet
Share
Tweet
Share

Καλύτερη από ό,τι εδώ και έναν χρόνο είναι η συνολική κατάσταση στο προσφυγικό σήμερα, εκτίμησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στη Γερμανία και για την επιτάχυνση του επαναπατρισμού όσων οι αιτήσεις ασύλου στη χώρα έχουν απορριφθεί.

Μετά την ήττα του κόμματός της στις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όπου η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση παρέδωσε την τρίτη θέση στο ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η γερμανίδα καγκελάριος διατήρησε το αποφασιστικό της ύφος κατά τη διάρκεια της σημερινής της ομιλίας ενώπιον της γερμανικής βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και απέρριψε την ιδέα ότι η είσοδος των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα θα οδηγήσει σε περικοπή παροχών προς τους γερμανούς πολίτες, η οποία προβάλλεται από ορισμένους.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίσθηκε επίσης τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις και δήλωσε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αγκυρα για τον περιορισμό της ροής προσφύγων και μεταναστών είναι αναγκαία και μπορεί να χρησιμεύσει ως υπόδειγμα για συμφωνίες με άλλες χώρες.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman