ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων. Τι ζητάμε από την Ευρώπη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

«Κόκκινη γραμμή» για τη νέα Ελληνική κυβέρνηση συνιστούν οι βασικές εξαγγελίες του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στέλνει το Μαξίμου το πρωί της Τρίτης στους υπουργούς Οικονομικών, στη βάση των οποίων θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα εξής:

Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

-Δίκαιο φορολογικό σύστημα

-Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

-Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς

-Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).

-Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας

Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη να συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

 

Δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό

 

Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Αύριο Τρίτη 11:00 π.μ θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο και θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής, όπως έχει ζητήσει η Αριστερή Πτέρυγα του κόμματος.

πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.