ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

1o Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένας νέος κύκλος συναυλιών παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 22 έως και τις 26 Φεβρουαρίου. Με τίτλο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΗΧΩΝ και 4 ημέρες διάρκεια, η νέα αυτή πλατφόρμα φιλοξενεί κάθε ημέρα ένα μουσικό έργο από καλλιτέχνες με σημαντική διεθνή παρουσία.  "Udopia" του Θύμιου Ατζακά  , "Eight Winds" (Οκτώ Άνεμοι) από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και οι "Χαμένες Πόλεις" του James Wylie με τον Ziad Rajab θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστές συναυλίες, στις 22, 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Βασικός άξονας και ζητούμενο του νέου αυτού Φεστιβάλ αποτελεί η όσμωση μεταξύ των modal ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων της μεσογειακής κουλτούρας με την ηχοποιητική αφήγηση και την πνευματική αναζήτηση του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Σε αυτό το ανήσυχο αλλά συναρπαστικό ταξίδι, η διαρκής, καλλιτεχνική ανησυχία των προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεταμορφώνεται πότε σε αρχέγονη δύναμη και άλλοτε σε γαλήνιες σιωπές, πάντοτε όμως παρασύροντας το κοινό σε στιγμές μέθεξης.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | UDOPIA του Θύμιου Ατζακά

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ QUARTET, EIGHT WINDS (ΟΚΤΩ ΑΝΕΜΟΙ)

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | XYLOURIS WHITE 

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | ΟΙ «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» ΤΟΥ JAMES WYLIE ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ZIAD RAJAB

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman