ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προσοχή στις σχολικές τσάντες

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι σχολικές τσάντες μπορεί να κρύβουν κινδύνους ή να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους μαθητές και οι ειδικοί τονίζουν την αναγκαιότητα να γνωρίζουν οι γονείς ποιο είναι το σωστό είδος τσάντας που πρέπει να αγοράζουν, πώς να τη φορτώνουν και πώς να τη μεταφέρουν τα παιδιά καθώς τα παιδιά που αποκτούν μυοσκελετικά προβλήματα εξαιτίας των υπέρβαρων σχολικών τσαντών είναι πολλά.

Τα τελευταία χρόνια στην αγορά υπάρχουν και οι τροχήλατες σχολικές τσάντες, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι και οι ενδεδειγμένες, καθώς δεν βαραίνουν τον σκελετό. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση λομως, το βάρος της τσάντας δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Δεν μπορεί δηλαδή να ξεπερνά το 10 με 15% του σωματικού βάρους των παιδιών. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η απόκτηση τροχήλατης τσάντας, τότε είναι καλό να προτιμάται μια τσάντα με δύο λουριά και όχι με ένα έτσι ώστε να κατανέμεται σωστά το βάρος. Τα λουριά θα πρέπει να έχουν μαλακή επένδυση ωστέ να μην πληγώνουν τους μαθητές στα σημεία επαφής. Καλό είναι ακόμα η τσάντα να έχει και ζώνη στη μέση έτσι ώστε να μην μετατοπίζεται το φορτίο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, τα σακίδια πλάτης μπορούν να προκαλέσουν πόνους στην μέση, τους ώμους και το λαιμό όταν είναι πολύ βαριά. Επιπλέον, μια πολύ βαριά τσάντα μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία ενός παιδιού με αποτέλεσμα να πέσει, να σκοντάψει κτλ. Επίσης, τα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο στην τσάντα ώστε να μοιράζεται το βάρος μεταξύ της κύριας θήκης και των δευτερευόντων αποθηκευτικών χώρων. Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η στάση του σώματος. Η πλάτη του παιδιού θα πρέπει να είναι ίσια και να μην γέρνει και να λειτουργούν σωστά οι μύες που στηρίζουν τη μέση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman