ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γούντι Άλεν: Ένας ιδιοφυής νεοϋορκέζος με κάπως... «χαζό» ύφος

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο μικρόσωμος νεοϋορκέζος (1,65 μέτρα), με τα  αφρόντιστα μαλλιά, τη μεγάλη μύτη, τα τετράγωνα γυαλιά σε συνδυασμό με τα μπεζ, φαρδιά ρούχα που συνηθίζει να φοράει στις ταινίες του, δίνουν την εντύπωση ενός, κάπως «χαζού ανθρώπου». Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μια λαμπρή ιδιοφυία.

«Το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα» είχε πει σε συνέντευξη του, μεταξύ άλλων, ευφυέστατων αποφθεγμάτων ο Γούντι Άλεν. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός του οποίου ο μεγάλος όγκος των έργων και το εκφραστικό ύφος του τον κατέστησαν έναν από τους πιο διάσημους και δημιουργικούς παραγωγούς ταινιών της σύγχρονης εποχής.

Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1935 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του ενώ έχει ενσαρκώσει διάφορους ρόλους σε πολλές από αυτές. Ο Άλεν αποδίδει μεγάλο μέρος της έμπνευσής του στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και κυρίως στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου γεννήθηκε και έχει περάσει όλη του τη ζωή. Στην πραγματικότητα, η κινηματογραφική του περσόνα αποτελεί την ενσάρκωση ενός Εβραίου διανοούμενου της Νέας Υόρκης: νευρωτικός και εγωκεντρικός, κοσμοπολίτης και ταυτόχρονα ανασφαλής, με αυτοσαρκαστική αίσθηση του χιούμορ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.