ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Για την Αριστερά, την ιλαρά και την κυβέρνηση «αλλ' αντ' άλλων»

Tweet
Share
Tweet
Share

 

Πώς μπορεί να συνδυάζεται η ιλαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί, αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που ζούμε, τις απόψεις ή τις δήθεν απόψεις που διακινούνται, το κίνημα κατά των εμβολιασμών και την νοοτροπία που έχει εξαπλωθεί.

 

Ενας από αυτούς που τολμούν να συνδέσουν όλες αυτές τις τελείες είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και πολιτικοποιημένος.

Μιλώντας στην Athens Voice λέει μεταξύ όλων των άλλων και πέραν όσων αφορούν την παράσταση «Φάρος», στην οποία πρωταγωνιστεί:

Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Νομίζω ότι απλά είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα –για όσα χρόνια ζω– τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε να ανταγωνιστεί μεγαλειώδεις κυβερνήσεις. Απέτυχε οικτρά σε όλα και κυρίως πούλησε ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν το προδοτικό. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική που της έρχεται από αριστερά για το πόσο αριστερή είναι – σαν το αριστερό να είναι κάτι εξ ορισμού καλό και ηθικό. Δεν ισχύει αυτή η συνθήκη. Βασικά είναι μία κυβέρνηση άλλ' αντ’ άλλων».

Οπως λέει ο Μαρκουλάκης: «δεν έπεσα από τα σύννεφα που αυτή η κυβέρνηση δεν λειτούργησε, το περίμενα. Έπεσα όμως από τα σύννεφα με τον Τραμπ και με το ότι δεν μπορούσα να πείσω φίλους μου ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μία πολιτικό όπως η Χίλαρι –που, ok, μπορεί να κουβαλάει πολλά– και σε έναν κλόουν. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι υπάρχουν κρούσματα ιλαράς».

Και τι σχεση έχει η ιλαρά; Εχει, αν σκεφτεί κανείς πόσοι είναι εκείνοι που κυκλοφορούν και διακινούν την άποψή τους περί των ευεργετημάτων του μη-εμβολιασμού: «Με εξοργίζει -τόσο πολύ σε σημείο που αρχίζω να βρίζω άγρια– όταν ακούω, από ανθρώπους που δεν το περιμένω, απόψεις που θεωρώ αδιανόητες. Και ενώ πάντα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και να λέω ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει την άποψή του, έχω να σου πω ότι, όχι! Δεν δικαιούται κάθε άνθρωπος να έχει την άποψή του για όλα τα θέματα. Υπάρχουν μία σειρά από θέματα που δεν εμπίπτουν στην... άποψη. Π.χ. τα εμβόλια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman