ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξύλινα παπιγιόν έκαναν το όνειρό του πραγματικότητα…

Tweet
Share
Tweet
Share

Το μάτι του «έπεσε» πάνω σε ένα ύφασμα, που έμοιαζε με φιόγκο. Εκείνος ήταν σχεδιαστής ξύλου, αλλά είχε βαρεθεί να δουλεύει υπό την πίεση μιας τυποποιημένης διαδικασίας, που καταπίεζε την δημιουργικότητά του. Αποφάσισε να συνδυάσει την τέχνη του με την δουλειά του. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το πρώτο ξύλινο παπιγιόν.

Δέκα μήνες τώρα ο 30άρης Σταμάτης Νεδιλάκης αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στο εργοστάσιο επίπλου, όπου εργαζόταν ως σχεδιαστής και τεχνολόγος ξύλου και μετέτρεψε το όνειρό του, σε δουλειά. Κατασκευάζει ξύλινα παπιγιόν, σε δεκάδες σχέδια, μεγέθη με ποικιλία υφασμάτων και φαίνεται ότι τα πάει καλά.

poua pap

Τα πρώτα κέρδη της νέας επιχείρησης ήρθαν ύστερα από περίπου 6 με 7μήνες και όσο περνά ο καιρός, αυξάνονται συνεχώς, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να επενδύει μέσα στην επιχείρησή του και να την διευρύνει. Σήμερα διαθέτει εκτός από 50 περίπου σχέδια παπιγιόν, κολιέ, μανικετόκουμπα, τσάντες, ενώ την επόμενη εβδομάδα το πελατολόγιό του θα μπορεί να διαλέξει και ανάμεσα στα δεκάδες σχέδια από γυαλιά που λανσάρει.

glasses

 «Το βάρος του παπιγιόν είναι περίπου 70 γραμμάρια, γιατί χρησιμοποιώ ξύλο με περιορισμένη υγρασία (10%) το οποίο απαλλάσσει το αντικείμενο από περιττό βάρος» εξηγεί στο "Penna" ο Σταμάτης που διευκρινίζει ότι πρόκειται για ακριβώς το ίδιο ξύλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων.

«Το βάρος του παπιγιόν είναι περίπου 70 γραμμάρια, γιατί χρησιμοποιώ ξύλο με περιορισμένη υγρασία (10%) το οποίο απαλλάσσει το αντικείμενο από περιττό βάρος»

Την επιχείρησή του, τη διατηρεί στην Καρδίτσα, πόλη η οποία φιλοξένησε τις σπουδές του, και στην οποία αποφάσισε μαζί με τη σύζυγο και συνεργάτη του να χτίσουν την κοινή τους ζωή. Το 80%-90% των παραγγελιών του έρχεται μέσα από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα του στο facebook (27 Wooden Accessories) η οποία μετρά σήμερα πάνω από 5.000 ακολούθους. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο να «ανέβει» και το site του. «Στέλνουμε τις παραγγελίες μας σε όλη την Ελλάδα, με αντικαταβολή, χωρίς να επιβαρύνουμε τον πελάτη με τα έξοδα αποστολής» περιγράφει ο Σταμάτης, που συμπληρώνει ότι η απαλλαγή του πελάτη από τα μεταφορικά έξοδα, μπορεί να κοστίζει στον ίδιο, αλλά είναι μια παροχή την οποία θεωρεί ότι οφείλει να προσφέρει, προκειμένου να χτίσει την πελατειακή του βάση.

pap neck

Τις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτή τη στιγμή κάνουν τα παπιγιόν, τα οποία είναι και το πιο διαδεδομένο του προϊόν. «Μπορώ να φτιάξω μοναδικά σχέδια κατόπιν παραγγελίας, τα οποία ο πελάτης θα γνωρίζει ότι έχει μόνο εκείνος, απλώς χρειάζονται λίγες μέρες παραπάνω μέχρι να παραδοθούν». Μεγάλη ζήτηση έχουν και τα σετ παπιγιόν που φοριούνται σε βαφτίσεις με τον πατέρα και τον γιο, ή τον νονό και το παιδί να φορούν στην τελετή το ίδιο παπιγιόν. Μόνο που το παιδικό είναι πιο μικρό, είναι ένα ίδιο παπιγιόν, αλλά mini.

«Μπορώ να φτιάξω μοναδικά σχέδια κατόπιν παραγγελίας, τα οποία ο πελάτης θα γνωρίζει ότι έχει μόνο εκείνος, απλώς χρειάζονται λίγες μέρες παραπάνω μέχρι να παραδοθούν»

«Μέσα σε μία ημέρα μπορώ να φτιάξω θεωρητικά 7 έως 8 παπιγιόν, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις (όταν το σχέδιο είναι πιο σύνθετο, ή μοναδικό) που μπορεί να χρειαστούν μέρες για ένα μόνο παπιγιόν.» περιγράφει ο Σταμάτης.

wooden bag

Πουλάει κάθε μήνα περίπου 60-70 παπιγιόν και λιγότερα από τα υπόλοιπα προϊόντα του, τα οποία όμως όσο περνά ο καιρός αποκτούν φανατικούς θαυμαστές. Δεν έχει μετανιώσει στιγμή για την απόφασή του και μας λέει χωρίς δεύτερη σκέψη ότι «είμαστε δύο σε αυτή την επιχείρηση και τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά το απολαμβάνουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman