ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο σφυρί μέρος της συλλογής τρένων – παιχνιδιών του Νιλ Γιανγκ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο διάσημος καναδός σταρ της φολκ και ροκ Νιλ Γιανγκ βγάζει σε δημοπρασία περισσότερα από 230 τρενάκια από τη τεράστια συλλογή μοντελισμού που έχει με σιδηροδρόμους της αμερικανικής παιχνιδοβιομηχανίας Lionel, στις 9 Δεκεμβρίου στο Λος 'Αντζελες. Ορισμένα από τα μοντέλα εκτιμάται ότι θα πωληθούν έως 9.000 δολάρια έκαστο, ανακοίνωσε ο οίκος Julien's Auctions.

Ο 71 ετών Γιανγκ, που έγινε γνωστός από τα τραγούδια του την εποχή του Φεστιβάλ του Γούντστοκ στις ΗΠΑ, όπως και από το "Ohio" και το "Heart of Gold", είναι μέγας λάτρης του μοντελισμού επί 20 και πλέον χρόνια. Ξεκίνησε τη συλλογή με τρένα και ολόκληρα σιδηροδρομικά δίκτυα σε μινιατούρα στο ράντζο του στην Καλιφόρνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κυρίως για να επικοινωνεί με τον γιο του Μπεν που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, όπως δήλωσε.

Επίσης σχεδίασε ένα τηλεχειριστήριο για τρένα που επιτρέπει σε πολλές αμαξοστοιχίες να κινούνται ταυτόχρονα, όπως και μια συσκευή που βγάζει πραγματικό ήχο από τρένα, ώστε να βοηθήσει τον γιο του να χαίρεται όσο το δυνατό περισσότερο από το χόμπι αυτό.

"Είναι απόλυτα χαλαρωτικό", είχε δηλώσει ο Γιανγκ στον αμερικανό τηλέ- παρουσιαστή Ντέιβιντ Λέτερμαν μιλώντας για το χόμπι του το 2012, όταν είχε εμφανιστεί στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα κομμάτια της δημοπρασίας ξεχωρίζει ένας σιδηρόδρομος μοντελισμού Lionel Hudson που εκτιμάται ότι θα πωληθεί από 4.000 έως 9.000 δολάρια.

Ο Γιανγκ βγάζει στο σφυρί επίσης ορισμένα από τα κλασικά αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του. Ανάμεσά τους μια σπάνια Buick Roadmaster Skylark με κουκούλα, που κατασκευάστηκε ειδικά για την 50η επέτειο του συγκεκριμένου μοντέλου του 1953 και στον άξονα του τιμονιού του γράφει "ειδικά για τον Νιλ Γιανγκ". Η τιμή της εκτιμάται από 200.000 έως 300.000 χιλιάδες δολάρια.

Ο διάσημος μουσικός, που χώρισε από τη σύζυγό του Πέγκι το 2014 έπειτα από 36 χρόνια γάμου, δήλωσε ότι είναι καιρός να χαρούν και άλλοι αυτά τα συλλεκτικά κομμάτια. Ένα μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα δοθεί στο Bridge School στην Καλιφόρνια, σχολείο για παιδιά με σοβαρά προβλήματα ομιλίας και σωματικές αναπηρίες, συνιδρύτρια του οποίου το 1986 ήταν η Πέγκι Γιανγκ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman