ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μύθος ή αλήθεια η ιστορία του κανίβαλου Sawney Bean;

Tweet
Share
Tweet
Share

Κάθε χώρα έχει τους σκοτεινούς θρύλους της. Ο κύριος σκοπός τους είναι να φοβίζουν τα παιδιά τη νύχτα, αλλά αντικατοπτρίζουν επίσης τους φόβους και τις πεποιθήσεις του πολιτισμού κάθε χώρας. Όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά άλλα βρίσκονται στον πυρήνα ενός από τους πιο φρικιαστικούς θρύλους της Σκωτίας: τη φυλή των Cannibal του Sawney Bean. Ο θρύλος λέει την ιστορία ενός αποτρόπαιου ανθρώπου ονόματι Alexander "Sawney" Bean, ο οποίος εγκατέλειψε την πατρίδα του αφού παντρεύτηκε μια γυναίκα στριμμένη. Οι νεόνυμφοι μετακόμισαν στο σπήλαιο Bennane και ο κ. Bean για να συντηρήσει τη σύζυγό του έγινε κανίβαλος , λήστευε και σκότωνε ανυποψίαστους ταξιδιώτες σε κοντινούς δρόμους. Για να αποφύγει να αποδειχτούν τα εγκλήματά του, έπαιρνε τα σώματα τους στο σπίτι και η σύζυγός του τα χρησιμοποιούσε για να μαγειρέψει το δείπνο τους. Έτσι άρχισαν μια σειρά από φοβερές δολοφονίες και μυστηριώδεις εξαφανίσεις που τρομοκρατούσαν την πόλη για είκοσι πέντε χρόνια που η οικογένεια Bean έζησε κρυμμένη σ 'αυτή τη σπηλιά.

bean2

Το ζευγάρι είχε οκτώ γιους και έξι κόρες, καθώς και δεκαοκτώ εγγόνια  και δεκατέσσερις εγγονές, όλα αυτά ήταν το προϊόν αιμομιξίας. Καθώς η οικογένεια μεγάλωσε, το ίδιο και η ανάγκη για περισσότερο κρέας, έτσι άρχισαν να στοχεύουν μεγαλύτερες ομάδες και να σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους για να ταΐσουν όλα αυτά τα στόματα.

Αυτό θα καταλήξει να σηματοδοτήσει το τέλος της φυλής των Bean. Μια νύχτα, επιτέθηκαν σ ένα παντρεμένο ζευγάρι που πήγαινε σπίτι μετά από ένα πάρτι. Ωστόσο, ο σύζυγος ήταν εκπαιδευμένος μαχητής, έτσι δεν μπορούσαν να τον σκοτώσουν εύκολα,  όπως είχαν σκοτώσει τη σύζυγό του. Καθώς συνέχιζαν να αγωνίζονται, περισσότεροι άνθρωποι που επέστρεφαν από το πάρτι και ανήκαν στην ίδια φατρία είδαν την επίθεση και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν, αναγκάζοντας τους Bean να τραπούν σε φυγή.

bean1

Τώρα, οι άνθρωποι γνώριζαν ποια ήταν τα τέρατα πίσω από τις εξαφανίσεις και αποφάσισαν να τερματίσουν τη βασιλεία του τρόμου μια για πάντα. Ο βασιλιάς Ιάκωβος Α’ ακούγοντας  για αυτή την οικογένεια των κανίβαλων, αποφασίζει να τους κυνηγήσει. Όταν ο ίδιος και οι στρατιώτες του εντόπισαν και συνέλαβαν τους Bean, τους έφεραν στο Εδιμβούργο για να τους εκτελέσουν χωρίς δίκη. Τα πτώματα που βρήκαν στη σπηλιά τους και η κακή κατάσταση που βρισκόντουσαν, ήταν αρκετά για να αποδείξουν τα φρικαλέα εγκλήματα τους.

Εκ πρώτης όψεως, αυτό θα έμοιαζε με ένα μύθο που θα φόβιζε τα παιδιά και τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σκωτία. Ωστόσο, όλα γίνονται ακόμη πιο σκούρα όταν οι ειδικοί εντοπίζουν  την προέλευση, και το πιο σημαντικό, το σκοπό του μύθου. Πολλοί ιστορικοί προσπάθησαν να αναζητήσουν την πραγματική περίπτωση που ενέπνευσε το μύθο, αλλά τα πρώτα αρχεία αυτού του γεγονότος προέρχονται από τον δέκατο όγδοο αιώνα, ήτοι 100 χρόνια μετά την εποχή που λέγεται ότι έγινε η ιστορία και όχι στη Σκωτία, αλλά στο Λονδίνο.

bean3

Εξετάζοντας οι ιστορικοί  αυτό το ιστορικό πλαίσιο, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακριβείς ημερομηνίες που να δηλώνουν πότε συνέβησαν τα φερόμενα εγκλήματα της φυλής Bean, είναι πιθανότερο ότι ο θρύλος γεννήθηκε ως ένας τρόπος για να απεικονίσει  τους Σκωτσέζους ως βάρβαρους και άγριους . Ο θρύλος ακούγεται πολύ τρομακτικός και τερατώδης για να είναι αληθινός. Αλλά ποιος ξέρει; Η ανθρώπινη φύση είναι τόσο περίεργη που μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να διαπράξουν ακόμη χειρότερες πράξεις.

 Η εικονογράφηση της φυλής του Sawney Bean από το βιβλίο, The Grey Man, είναι από τον S.R. Crockett.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman