ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η γλώσσα του σώματος μας αποκαλύπτει

Tweet
Share
Tweet
Share

Δύο σώματα κοντά το ένα στο άλλο κινούνται ταυτόχρονα. Θεωρούν ότι κάθε κίνηση τους είναι προσεκτικά υπολογισμένη, αλλά αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι, οι πιο κρυμμένες αισθησιακές επιθυμίες τους έχουν αναλάβει την κίνηση του σώματος τους. Οι λέξεις αγγίζουν μόνο την επιφάνεια, αλλά τα σώματα μοιράζονται κάθε λεπτομέρεια που θέλετε  απεγνωσμένα να αποκρύψετε. Έχει αποδειχθεί ότι η προφορική επικοινωνία εκφράζει λιγότερο από το 10% των συνολικών μας δεξιοτήτων επικοινωνίας, και όμως, υπάρχουν στιγμές όπου μια κίνηση του σώματος, τα λέει όλα.

Η ελαφρά περιπλάνηση  των χεριών στο σώμα και τα νευρικά χαμόγελα κάνουν την καρδιά σας να τρέμει. Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με λόγια, το λέμε με τα χέρια και τα μάτια μας. Τα σώματά μας είναι εκπληκτικά ικανά να εκφράσουν στον άλλο όλες τις πιο κρυφές επιθυμίες μας.

Μελέτες, όπως εκείνες που διεξήχθησαν στο Χάρβαρντ, έδειξαν ότι η γλώσσα του σώματος και η σωματική μας επίδραση επηρεάζουν τη χημική σύνθεση των μυών μας. Στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να διαγράψετε αυτό το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα, έχουν ήδη καταστρέψει τον χάος στον εγκέφαλό σας.

Δεν μιλάω μόνο για πάθος ή επιθυμία, κάθε συναίσθημα εμπίπτει στην ομπρέλα της γλώσσας του σώματος. Κάθε σκέψη που βγαίνει από το μυαλό σας αντανακλάται αμέσως στο σώμα σας.

Αυτές οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον καλλιτέχνη, Bruce M. Walker δείχνουν μια άλλη πλευρά στη γλώσσα του σώματος που συχνά παραβλέπουμε, υπάρχει ένα άλλο σώμα που συμμετέχει στη συζήτηση. Τα σώματα στις εικόνες του μοιάζουν με κομμάτια παζλ που τέμνονται απόλυτα μεταξύ τους. Υπάρχει μια συγχρονικότητα στις εικόνες του, ένα μοτίβο που είναι ευχάριστο στο μάτι και υπογραμμίζει μία από τις πιο κρυφές φαντασιώσεις μας: όλοι θέλουμε να έχουμε κάποιον ο οποίος είναι απόλυτα συντονισμένος με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Bruce M. Walker

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman