ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Ερμού έγινε φτωχότερη-Πέθανε ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια εμβληματική φυσιογνωμία του Ελληνικού εμπορίου ο  Ευτύχιος Αλεξανδράκης, ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας πέθανε χτες σε ηλικία 98 ετών. Πλήρης ημερών με ενεργή δράση μέχρι την τελευταία στιγμή κράτησε την οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1860 για δεκαετίες. 

Στο κατάστημά του είχε σταθεί στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν και η συζύγός του Μπριζίτ που μάλιστα φωτογραφήθηκαν με τον Ευτύχιο Αλεξανδράκη.

c5cad2e60f9a838e66fc63d8863dfcff

«Εργάζομαι εδώ από παιδί. Για μένα ήταν πολύ φυσικό να γίνω έμπορος. Σπούδαζα στο πανεπιστήμιο, αλλά εργαζόμουν εδώ και διαδέχτηκα τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν πολύ πετυχημένος έμπορος με αρχές. Τίμιος. Ήμασταν έξι παιδιά. Όλοι πήγαμε στον πόλεμο. Είχαμε τύχη και όλοι γυρίσαμε πίσω. Στο κατάστημα έρχομαι καθημερινά. Το αργότερο στις 7 είμαι όρθιος. Και έρχομαι εδώ, στη δουλειά μου. Θα πιστέψετε κάτι; Ακόμα και τη νύχτα σκέπτομαι. Καταστρώνω το πρόγραμμα της επομένης ημέρας. Το τι πρέπει να κάνουμε για την πρόοδο της επιχειρήσεως.» είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στη LIFO.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

 Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman