ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Happy Keithmas!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Κιθ Ρίτσαρτς, το ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones, έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 74 ετών. Ο Κιθ Ρίτσαρντς γεννήθηκε στη Βρετανία στις 18 Δεκεμβρίου του 1943 και παραμένει ένας οργισμένος έφηβος!

Αν και αυτοδίδακτος στην κιθάρα, υπήρξε βιρτουόζος και ο άνθρωπος που εισήγαγε τον γνωστό σε όλους πια, κυματισμό της ηλεκτρικής κιθάρας. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουν περάσει από την παγκόσμια μουσική ιστορία, ενώ 15 από τα τραγούδια που έχει συνθέσει συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Ωστόσο ανέπτυξε πολύ άσχημη φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 60’ για τη σχέση του με το μοντέλο Anita Pallenberg και για χρήση ναρκωτικών ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο άρρωστος καλλιτέχνης που έχει περάσει από τη μουσική ιστορία.

Ο Keith Richards τα κατάφερε το 2007 όταν εκμυστηρεύτηκε σε ένα δημοσιογράφο ότι πέντε χρόνια νωρίτερα ανακάτεψε τις στάχτες του πατέρα του Bert με κοκαΐνη. Στάχτες και κοκαΐνη πήραν το δρόμο της… μύτης του.

3e5581a2991d4fd6753f636969e09def L

«Το πιο παράξενο πράγμα που έχω εισπνεύσει ποτέ; Τον πατέρα μου» είχε πει τότε ο Richards στο μουσικό περιοδικό NME και τον δημοσιογράφο Mark Beaumont.

 «Είχα μια συνήθεια που μου κόστιζε 25 δολάρια την ημέρα», λέει ο 24χρονος τότε Ντίλαν για την έξη του με την ηρωίνη, ενώ παραδέχεται ότι η ιδέα του θανάτου δεν του είναι εντελώς ανοίκεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman