ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

O Ίαν ΜακΓιούαν στο Μέγαρο Μουσικής

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας ΜακΓιούαν, το λογοτεχνικό έργο του οποίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα και δίνει διάλεξη με θέμα "Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού".

Ο ΜακΓιούαν θα συζητήσει με τον ποιητή Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος "επινοεί τον εαυτό του" κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του.

Η ομιλία του πολυβραβευμένου συγγραφέα εντάσσεται στο πλαίσιο του Megaron Plus και των εκδηλώσεων "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018" του δήμου Αθηναίων στην ενότητα Ένας κόσμος συγγραφείς - A word of writers.

Η Αθήνα επελέγη φέτος από την UNESCO για να φιλοξενήσει αυτή τη σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση, στόχος της οποίας είναι να φέρει τα "βιβλία παντού".

Ο Ίαν ΜακΓιούαν (γεν. 1948) έχει γράψει δύο συλλογές διηγημάτων και δεκατέσσερα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα Ξένοι στη Βενετία, Άµστερνταμ, Εξιλέωση, Solar και Καρυδότσουφλο (2017).

Ο λογοτέχνης τιμήθηκε το 1987 με το Whitbread Award και έξι χρόνια μετά, με το Prix Femina Étranger για το μυθιστόρημά του Χαμένο Παιδί.

Τρία μυθιστορήματά του συμπεριλήφθηκαν στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Μπούκερ, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το Άµστερνταµ.

Το 2008, η βρετανική εφημερίδα The Τimes τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους "50 σπουδαιότερους βρετανούς συγγραφείς από το 1945", ενώ η Daily Telegraph τον κατέταξε δέκατο ένατο στον κατάλογο με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον βρετανικό πολιτισμό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και o αναπληρωτής της πρέσβεως της Βρετανίας Τζέημς Μπράυς.

Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Μετά το πέρας της διάλεξης ο Ίαν ΜακΓιούαν θα συναντήσει το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Η επίσκεψη του σπουδαίου συγγραφέα στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και των Εκδόσεων Πατάκη και με την υποστήριξη του British Council Greece.

Η είσοδος για το κοινό στη διάλεξη είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman