ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη επενδύει στη νέα γενιά με το Fest of Fests

Tweet
Share
Tweet
Share

'Ένα νέο, δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης και ανάπτυξης που φιλοδοξεί να παρέμβει με τον πιο σύγχρονο τρόπο προς όφελος της νεανικής κινηματογραφικής τέχνης.

Η Αθήνα γίνεται ο κόμβος και το σημείο αναφοράς που φέρνει κοντά εκπροσώπους που προωθούν παγκοσμίως τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.

Στην πρώτη ετήσια συνάντησή τους, στις 25-28 Ιουνίου 2018, έρχονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 64 προσωπικότητες από 24 χώρες.

Από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σουηδία ως την Ινδία και το Ιράν, και από τον Καναδά και τις Η.Π.Α ως τη Βραζιλία, διευθυντές και οργανωτές παιδικών και νεανικών κινηματογραφικών φεστιβάλ, επικεφαλείς εκπαιδευτικών θεσμικών φορέων και ινστιτούτων, διευθυντές κέντρων κινηματογράφου, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες, θέτουν τις βάσεις που θα οδηγήσουν τη νεανική κινηματογραφική τέχνη στην επόμενη μέρα.

Σε μια εποχή που μετράει 450 διεθνή φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου και 3.000 κινηματογραφικά φεστιβάλ για ενήλικες- πολλά από τα οποία διαθέτουν νεανικό τμήμα- είναι φανερή η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας συνδετικός κρίκος συνεργειών και αλληλεπίδρασης που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα διαρκές διεθνές φόρουμ εκπαίδευσης, ανταλλαγής εμπειριών και καινοτόμων ιδεών.

Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η δημιουργία του περιβάλλοντος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ενημερωμένου, κριτικού και χειραφετημένου θεατή, δηλαδή του "έξυπνου" θεατή.

Τι είναι η ψηφιακή πλατφόρμα Screenwiser

Σημαντικό εργαλείο για την επιτυχία του Fest of Fests και των στόχων του είναι η προσβάσιμη μέσω διαδικτύου ψηφιακή πλατφόρμα 4ης γενιάς screenwiser.

Με την πλατφόρμα αυτή δημιουργείται μια κοινότητα με δομή κοινωνικού δικτύου στην οποία ο χρήστης μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες του για παγκόσμια κοινωνική δικτύωση, πρόσβαση σε δεδομένα, εργαλεία νέας γνώσης και συνδημιουργίας (εργαστήρια, σεμινάρια κλπ), να αναπτύσσει συνέργειες και συνεργασίες σε πραγματικό χρόνο, να έχει εικόνα των χαρτογραφημένων δράσεων κινηματογραφικής και οπτικοακοακουστικής παιδείας που σχετίζονται με την ανάπτυξη του "έξυπνου" θεατή και να έρχεται κοντά σε άλλα μέλη ή ομάδες που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Τέλος μπορεί να εντοπίζει το κατάλληλο φεστιβάλ και να σχεδιάζει συνέργειες κινηματογραφικής παιδείας.

Κεντρικό δομικό στοιχείο του οικοσυστήματος αποτελούν οι κοινότητες των βασικών συντελεστών του συγκεκριμένου χώρου, οι οποίοι θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να δικτυωθούν, να επικοινωνήσουν και συνεργαστούν, να ενημερωθούν, να εκπαιδεύσουν και να εκπαιδευτούν, αλλά και να προβληθούν.

Η πλατφόρμα διατηρεί το οικοσύστημα ενεργό και δημιουργικά ζωντανό παρέχοντας πλούσιο, επίκαιρο περιεχόμενο, ευχάριστη εμπειρία χρήστη και καλοσχεδιασμένες λειτουργίες και υπηρεσίες οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες ανά πάσα στιγμή και από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά της γης με πρόσβαση στο Internet

Πέρα από τη δυναμική της πλατφόρμας screenwiser, που συνοψίζει την πιο σύγχρονη εκδοχή προώθησης της νεανικής κινηματογραφικής τέχνης, η δράση Fest of Fests θα ενισχύεται κάθε χρόνο με διεθνείς συναντήσεις στην Αθήνα όλων των ενεργών και επιδραστικών εκπροσώπων του νεανικού κινηματογράφου παγκοσμίως.

Η δράση Fest of Fests είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Αττικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.