ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι ανώφελες υπερβολές του gay pride της Θεσσαλονίκης

Tweet
Share
Tweet
Share

του Ζαφ Κωνσταντινίδη

Περνώντας από την πλατεία Αριστοτέλους τις προηγούμενες μέρες, ήταν εύκολο να διακρίνει κανείς το μαζικό παρών που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς στο Gay Pride που για ακόμα μια φορά βέβαια, υπήρξε αντικείμενο έντονης συζήτησης και διχασμού. Εμφανή ήταν επίσης τα λανθασμένα κίνητρα που οδήγησαν ορισμένους-λίγους ευτυχώς- στην παρουσία τους εκεί.

Μια μειονότητα των gay εμφανιστήκαν στο Pride με περιβολή που στόχο είχε κυρίως την πρόκληση απέναντι στους συμμετέχοντες της έτερης μάζωξης που έλαβε χώρα στην πόλη, το Μακεδονικό συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα στο Gay Pride παρουσιάστηκαν τρείς ομοφυλόφιλοι όπου στην πλάτη των δύο αναγραφόταν ‘’Η Μακεδονία είναι ομοφυλοφιλική’’ και ‘’Μ.Αλεξανδρος+Ηφαιστίων=Love Forever’’. Ακόμη ο τρίτος είχε κρεμάσει πάνω από το επίμαχο σημείο του μια εικόνα του Άγιου Νικόλαου.

Στόχος του Pride είναι η προώθηση των αιτημάτων της gay κοινότητας για την πιο μαζική και φιλελεύθερη αποδοχή από την κοινωνία . Συμβάντα σαν τα παραπάνω όμως προσβάλλουν τους Έλληνες και προκαλούν σε μία κρίσιμη και συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για την χώρα. Ωθούν και τους πιο ανοιχτόμυαλους να δυσανασχετούν δικαίως. Τρία άστοχα συμβάντα έρχονται σε αντίθεση με ότι πρεσβεύει η εκδήλωση, την αποδοχή και τον σεβασμό. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς η προσβολή απέναντι στην πίστη πολλών ανθρώπων και την διακύβευση της ονομασίας της Μακεδονίας.

Οι γκέι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με στόχο να προκαλέσουν αναστάτωση αγνοώντας τα πραγματικά αίτια του event, προσβάλλουν τον εαυτό τους και τον σκοπό για τον οποίο μάχονται. Υποβαθμίζουν τον θεσμό του pride μέσα από την αδιαφορία που δείχνουν για τον σκοπό του, συμβάλλοντας στην δημιουργία μίσους ως αντίδραση η οποία καθιστά την αφομοίωση τους από την κοινωνία δυσκολότερη. Τέλος, στιγματίζεται αδίκως όλη η ομοφυλοφιλική κοινότητα και η το gay pride.. Δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί ότι από την πλευρά των ΜΜΕ και του απλού κόσμου είναι λάθος να χαρακτηρίζεται όλο το σύνολο των παρευρισκόμενων από τις άκομψες πράξεις των τριών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman