ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο 77χρονος «πειρατής» των Κυκλάδων

Tweet
Share
Tweet
Share

Στα 77 του ταξιδεύει ακόμη και δεν τον φοβίζει τίποτα ούτε τα μποφόρ.

 «Η θάλασσα θέλει σεβασμό, εάν δεν τη σεβαστείς θα χάσεις. Εγώ τη θάλασσα δεν τη φοβάμαι, γιατί τη σέβομαι. Οι δυο μας συνεννοούμαστε πάντα καλά». Αυτό έλεγε ο θρυλικός καπετάν Πράσινος από το Κουφονήσι στην Καθημερινή για τη ζωή του μέσα στη θάλασσα. Στα 77 του ταξιδεύει ακόμη και δεν τον φοβίζει τίποτα ούτε τα 9 μποφόρ. 

Ο καπετάν Πράσινος γεννήθηκε στο Κουφονήσι το ’41, μέσα στην Κατοχή. Η οικογένειά του ήταν φτωχή, δεκατρία παιδιά. Στα 15 κατάφερε να κάνει το πρώτο του ταξίδι. Τον πήραν σε ένα φορτηγό πλοίο, έβγαλε το δίπλωμα του ναύτη και γύρισε τον κόσμο. Μια δεκαετία αργότερα, ο Κώστας Πράσινος επέστρεψε στον τόπο του, στο Κουφονήσι, και από τότε δεν ξανάφυγε ποτέ. Παντρεύτηκε και αμέσως μετά αγόρασε την πρώτη του βάρκα.

«Οταν επέστρεψα το 1966 στο νησί, δεν υπήρχε καΐκι να μεταφέρει τους κατοίκους. Εμαθα λοιπόν ότι πωλούσαν μια λάντζα στη Νάξο και αποφάσισα να την αγοράσω. Πλήρωσα 500 δραχμές και την έφερα στο Κουφονήσι. Ομως, η βάρκα ήταν παλιά και έμπαζε νερά. Η γυναίκα μου είχε κουραστεί να με βοηθάει να τα βγάζω κι έτσι φώναξε έναν μαραγκό για να την επισκευάσει. Από τότε έγινε σαν καινούργια κι εγώ άρχισα τα πρώτα κοντινά ταξίδια», θυμάται ο καπετάνιος ο οποίος έχει  τέσσερα παιδιά,  δέκα εγγόνια και δύο δισέγγονα που όλα ζουν στο Κουφονήσι.

Πηγή Καθημερινή- Φωτο Aντώνης Νικολόπουλος/ eurokinissi

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman