ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς ακριβώς σαμποτάρισε τον πίνακά του, ο Banksy

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα βίντεο ντοκουμέντο ανέβασε στο instagram ο Banksy δείχνοντας το χρονικό της φάρσας που εξέθεσε τον διάσημο οίκο δημοπρασιών. Τον γύρο του κόσμου έκαναν τις τελευταίες μέρες οι εικόνες με το έργο του bansky να αυτοκαταστρέφεται κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s.

Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο ακόμα και για «σκηνοθετημένο κόλπο» του συγκεκριμένου οίκου, εν γνώσει του άγνωστου πλειοδότη που κατέβαλε το ποσό των 1,4 εκατ. δολαρίων για να κάνει δικό του «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι».

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοπρασία του πίνακα έκλεισε με το έργο να βρίσκεται κρεμασμένο σε τοίχο και όχι στο «παραδοσιακό τρίποδο» που χρησιμοποιείται συνήθως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο μηχανισμός που τέθηκε σε λειτουργία και έκανε «κομμάτια» τον πίνακα, σόκαρε τους παρευρισκομένους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. 

Υπήρξαν αναφορές για την παρουσία ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ελάχιστα λεπτά μετά τη καταστροφή του πίνακα. Αυτοί που εκφράζουν επιφυλάξεις για το... απροσδόκητο γεγονός, θεωρούν αδύνατο οι ειδικοί εκτιμητές του έργου να μην εντόπισαν τον κρυμμένο μηχανισμό πριν το έργο βγει σε δημοπρασία. 

Ο ίδιος ο Banksy ανέβασε ένα βίντεο όπου αποκαλύπτει πώς έκρυψε τον μυστικό μηχανισμό στην κορνίζα πριν από χρόνια και πώς ακριβώς έκανε το... σαμποτάζ. 

Σε αυτό εμφανίζεται να κρύβει στην κορνίζα τον μηχανισμό καταστροφής που έκανε λωρίδες το έργο του και δηλώνει πως το έκανε πριν από χρόνια ώστε να το καταστρέψει σε περίπτωση που κάποτε δημοπρατούνταν.

δείτε το βίντεο:

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman