ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κόντρα στον σεξισμό

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο σεξισμός έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σήμερα, απλά ρίξτε μια ματιά σε οποιαδήποτε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και θα βρείτε κάποια αναφορά. Αρχικά, σκεφτείτε ότι κάθε μέρα πολλές  γυναίκες αισθάνονται συνδεδεμένες με ένα κίνημα και μια ιδεολογική αντίληψη υπέρ της ισότητας. Εντούτοις, υπάρχει μια αρνητικότητα που περιβάλλει τον όρο. Φυσικά, δεδομένου ότι έχει γίνει ένα σημαντικό και συναφές θέμα για την κοινωνία μας, υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να το μειώσουν επισημαίνοντάς το ως εξτρεμιστικό και μερικές φορές παράλογο φαινόμενο. Πόσα ανέκδοτα ή μιμίδια έχετε δει με τη σεξιστικά σχόλια και τα παρόμοια γύρω από το Διαδίκτυο που μειώνουν τις γυναίκες; Κάθε φορά που βρίσκετε κάτι που ασχολείται με τον φεμινισμό με θετικό και ελκυστικό τρόπο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που μπορείτε να κάνετε παρά να το μοιραστείτε με τον κόσμο. Επιτρέψτε μου να σας συστήσω στον ψηφιακό καλλιτέχνη και εικονογράφο Hexelot.

Με έντονα και πολύχρωμα ευφυέστατα επεισόδια, παρουσιάζει ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες που εκφράζουν αυτό που πολλές γυναίκες σκέφτηκαν για λίγο: οι αγώνες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κάθε μέρα, από σεξουαλική παρενόχληση και πατριαρχικά καταπιεστικά συστήματα, σε σχέσεις που απέτυχαν εξαιτίας των σεξιστικών συμπεριφορών. Μπορεί να νομίζετε ότι το έχετε δει τόσες πολλές φορές πριν, και ίσως έχετε δίκιο, αλλά το θέμα εδώ είναι να αναρωτηθείτε γιατί. Αν έχετε δει τις γυναίκες να διαμαρτύρονται μέσω της τέχνης, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει κάτι πραγματικά λάθος με την κοινωνία μας και αυτό απεικονίζει η Hexelot στις εικονογραφήσεις της.

Εικονογραφήσεις όπως της Hexelot, καθώς και αυτές από άλλους καλλιτέχνες, είναι πολύ σημαντικές για την ευαισθητοποίηση και επιτρέπουν στους ανθρώπους να καταλάβουν τι είναι αυτά τα θέματα από μέσα. Οι απλώς μπερδεμένες φεμινιστικές προσφορές δεν θα κάνουν καμιά διαφορά, αφού πολλοί άνθρωποι δεν θα καταλάβουν τις έννοιες πίσω από αυτές τις κινήσεις. Όσο περισσότερο  συνεχίζουν οι γυναίκες  να κατανοούν το φεμινισμό μόνο ως γυναικείο κίνημα, δεν θα είναι σε θέση να αλλάξουν τα πράγματα. Παρουσιάζοντας τις καθημερινές καταστάσεις, οι γυναίκες αγωνίζονται και τις καθιστούν αναλογικές, καθώς η τέχνη της Hexelot είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βοηθηθούν οι άνθρωποι να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Απολαύστε τις:

hexalot feminist illustrations 1

hexalot feminist illustrations 2

hexalot feminist illustrations 3

hexalot feminist illustrations 4

hexalot feminist illustrations 5

hexalot feminist illustrations 6

hexalot feminist illustrations 7

hexalot feminist illustrations 8

 

hexalot feminist illustrations 9

hexalot feminist illustrations 10

hexalot feminist illustrations 11

hexalot feminist illustrations 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman