ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από πόρνη, βασίλισσα των πειρατών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Αυτή είναι η ιστορία μιας γενναίας κινέζας γυναίκας που έγινε ένας από τους μεγαλύτερους πειρατές όλων των εποχών.

Σε όλη την ιστορία, έχουμε διαβάσει ιστορίες για τους πιο τρομακτικούς πειρατές και κυνηγούς θησαυρών που κατέπλευσαν τις επτά θάλασσες αναζητώντας χρυσό και κρυμμένους θησαυρούς. Παρόλο που οι περισσότερες ιστορίες που ακούγαμε αφορούσαν τους άνδρες πειρατές, υπήρχαν επίσης γενναίες γυναίκες που δεν απέφυγαν να κυβερνούν τους ωκεανούς. Στην πραγματικότητα, υπήρχε μια συγκεκριμένη γυναίκα που όχι μόνο έπλευσε μαζί με περίφημους κακοποιούς, αλλά στην πραγματικότητα κατέλαβε την εξουσία, ελέγχοντας πάνω από 80 χιλιάδες παρανόμους. Αυτή είναι η σύντομη αλλά εκπληκτική ιστορία της Ching Shih, μιας κινεζας πόρνης που αψήφησε τους φαύλους κοροϊδευτές της και έγινε ο μεγαλύτερος πειρατής της εποχής της.

The Chinese Prostitute Who Became One Of The Most Feared Pirates In The Seven Seas 0

Γεννημένη το 1775 με το όνομα Shi Xianggu, η Shih μεγάλωσε στο Guangdong (Canton), μια επαρχία που βρίσκεται στη νοτιοανατολική περιοχή της Κίνας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την παιδική της ηλικία, καθώς η φήμη της ήρθε αργότερα στη ζωή. Ενώ μεγάλωνε, η ζωή ήταν σκληρή και έπρεπε να ζει με κάθε τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε κάποιο σημείο της ζωής της, εργάστηκε ως πόρνη σε ένα πλωτό πορνεία. Μέχρι το 1801, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πειρατή και διοικητή του στόλου της Κόκκινης Σημαίας, Zheng Yi, η ζωή της Shih θα άλλαζε για πάντα: ερωτεύτηκαν.

Αν και οι φήμες λένε ότι η ιστορία τους δεν ήταν τόσο ρομαντική. Κάποιοι λένε ότι η Shih διέταξε μια επιδρομή στο πορτοφόλι του, όπου ο Yi την έπιασε. άλλοι πιστεύουν ότι της ζήτησε απλώς να τον παντρευτεί.

The Chinese Prostitute Who Became One Of The Most Feared Pirates In The Seven Seas 1

Η Shih ήταν πολύ σοφή και παντρεύτηκε τον Yi  με μια προϋπόθεση: θα μοιραζόταν εξίσου την εξουσία του και θα της έδινε την  ευκαιρία να βοηθήσει τον σύζυγό της να εξασφαλίσει μεγαλύτερο πλούτο και για τους δύο. Το Shih Xianggu έγινε γνωστό ως Cheng I Sao ή "Σύζυγος του Τσενγκ" και για τα επόμενα έξι χρόνια, το ευτυχισμένο ζευγάρι συνεργάστηκε και δημιούργησε μια κερδοφόρα επιχείρηση πειρατείας κατά μήκος της ακτής της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.  Ο Yi πέθανε και αυτή πήρε αμέσως τα ηνία. Το όνομά της  άλλαξε τότε σε Ching Shih (η «χήρα του Cheng»)

Η πρώτη της δράση ως ηγέτης ήταν να κάνει το δεύτερο κυβερνήτη του συζύγου της, Chang Pao, επίσημο καπετάνιο του στόλου, ο οποίος ανερχόταν από 50.000 έως 70.000 πειρατές. Ενώ ο Chang Pao πολεμούσε μπροστά, η Shih εστίασε την προσοχή της και την ενέργεια της στις επιχειρησιακές και στρατιωτικές στρατηγικές. Καθώς απέκτησε περισσότερη δύναμη συγκέντρωσε περισσότερους απατεώνες κάτω από τη σημαία της, την Κόκκινη Σημαία. ανέλαβε την ευθύνη για σχεδόν όλη την πειρατεία στην περιοχή και το μέγεθος του στόλου της ξεπέρασε ακόμη και το μέγεθος των ναυτικών δυνάμεων  πολλών χωρών. Η εξουσία και η επιρροή της άρχισαν να προσελκύουν την προσοχή των εχθρών και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κάτω από τη σημαία της συγκέντρωσαν την πλήρη προσοχή του νόμου. Αλλά ακόμα και τότε, τα ξεπέρασε όλα.

The Chinese Prostitute Who Became One Of The Most Feared Pirates In The Seven Seas 2

Η Shih πολέμησε το κινεζικό ναυτικό και πολλοί πορτογάλοι και βρετανοί κυνηγοί κεφαλών  προσπαθούσαν να την συλλάβουν και απέτυχαν. Το 1810, η κινεζική κυβέρνηση της προσέφερε μια συμφωνία που δεν μπορούσε να αρνηθεί: μια καθολική πειρατική αμνηστία με αντάλλαγμα την ειρήνη. Η«βασίλισσα» των πειρατών κανόνισε μια συμφωνία δολοφόνου. λιγότεροι από 400 από τους άντρες της τιμωρήθηκαν και λίγο περισσότερο από 120 από αυτούς εκτελέστηκαν. Στους υπόλοιπους πειρατές προσφερθήκαν στρατιωτικές θέσεις εργασίας. Η Shih αποχώρησε με το νέο σύζυγό της (το πρώην δεξί της χέρι, Chang Pao) άνοιξαν ένα σπίτι παιχνιδιού. Πέθανε ειρηνικά το 1844.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.