ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο βασιλιάς που ζει σε ένα παλάτι στην άμμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Marcio Mizael Matolias ζει χωρίς μίσθωμα σε ένα κάστρο – παλάτι στην άμμο  για πάνω από 22 χρόνια σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, γεγονός που τον καθιστά μια αγαπημένη τοπική φιγούρα, κερδίζωντας το ψευδώνυμο «βασιλιάς Marcio» στη διαδικασία.

Marcio Mizael Matolias King Lives In Sandcastle

Ο 44χρονος Marcio Mizael Matolias έκανε όνομα για τον εαυτό του τα τελευταία 22 χρόνια δημιουργώντας απίστευτα παλάτια στην άμμο στη Barra de Tijuca, μία από τις πιο αποκλειστικές παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το καλύτερο κομμάτι;  Έχει ζει στο εσωτερικό των κάστρων, φορώντας ένα πλαστικό στέμμα στο κεφάλι του - το οποίο του έχει χαρίσει το γοητευτικό ψευδώνυμο «βασιλιάς Marcio».

Το κάστρο όπου ζει ο Matolias αποτελείται από ένα μικρό υπόγειο τριών τετραγωνικών μέτρων, το οποίο υποστηρίζεται από τοίχους και δοκούς από παρασυρόμενα δέντρα. Μέσα στο μικρό δωμάτιο υπάρχουν ατέλειωτοι πύργοι βιβλίων, οι οποίοι επιδεικνύουν την αγάπη του για το διάβασμα - στην πραγματικότητα, ενδιαφερόταν για τις κατασκευές όταν ένας φίλος του έδωσε ένα βιβλίο για τον Ισπανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Τα άλλα χόμπι του περιλαμβάνουν το γκολφ και το ψάρεμα.

Marcio Mizael Matolias King Lives In Sandcastle

Όπως θα περίμενε κανείς, τα παλάτια στην άμμο απαιτούν μεγάλη συντήρηση για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Ο  βασιλιάς της άμμου πρέπει να επιδιορθώνει συνεχώς τους τοίχους και τους πυργίσκους για να διατηρήσει τη δομική ακεραιότητά τους,  για να μην καταρρεύσουν κάτω από τις δύσκολες τροπικές συνθήκες της περιοχής.

Αλλά ακόμα και τότε, κάθε φορά, που το κάστρο καταστρέφεται από τις ισχυρές καταιγίδες, ο βασιλιάς πρέπει να το ξανακτίσει σχεδόν από το μηδέν - και το κάνει  ευχάριστα. Έχει τελειοποιήσει την τέχνη του με τα χρόνια μέχρι το σημείο σχεδόν της τελειότητας. Τώρα, ακόμη και τα τοπικά εμπορικά κέντρα τον προσλαμβάνουν για να χτίσουν διακοσμητικές κατασκευές άμμου στα καταστήματά τους.

Marcio Mizael Matolias King Lives In Sandcastle

Η αγάπη του για τα βιβλία τον οδήγησε να συλλέξει και να πουλήσει μεταχειρισμένα αντίγραφα κατά τη διάρκεια των ετών, γεγονός που του έδωσε ένα μέτριο εισόδημα για να αγοράσει αρκετά τρόφιμα. Ένα άλλο  πράγμα που τον βοηθά επίσης πολύ να ζει στην παραλία, αποφεύγει να πληρώνει ενοίκιο - ένα απαράμιλλο προνόμιο, δεδομένου ότι ζει σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της πόλης.

Με την πάροδο του χρόνου, ο «μονάρχης» απέκτησε φήμη σε μια τοπική κατάσταση διασημοτήτων, καθώς οι τουρίστες κάνουν ουρά  για να τραβήξουν φωτογραφίες μαζί του και τα παλάτια της άμμου. Αφήνει τους ενήλικες και τα παιδιά να κάθονται στο "θρόνο" του (μια αυτοσχέδια καρέκλα που βρίσκεται μπροστά στο κάστρο). Οι δωρεές χρησιμεύουν ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος για τον μικρό βασιλιά.

Marcio Mizael Matolias King Lives In Sandcastle

Αρχικά, ο Matolias σχεδίαζε να χρησιμοποιεί το κάστρο μόνο για να αποθηκεύσει τη συλλογή βιβλίων του - αλλά η διαμονή εκεί αποδείχθηκε τόσο εκπληκτική που την έκανε τον τρόπο ζωής του. Το μόνο μειονέκτημα είναι η αφόρητη θερινή ζέστη - η οποία φτάνει μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου, που επιδεινώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι τοίχοι της άμμου την κρατούν μέσα. Οπότε, τις πιο ζεστές μέρες του έτους, πρέπει  να μείνει σε ένα φίλο του.

Marcio Mizael Matolias King Lives In Sandcastle

Τίποτα όμως από αυτό δεν τον πτοεί, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν ενδιαφέρεται για κανένα άλλο είδος ζωής. Έτσι, ευτυχώς για τους επισκέπτες αλλά και τους τοπικούς κατοίκους, ο βασιλιάς της άμμου δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί από το θρόνο του ακόμα.

Φωτογραφίες Filipe Costa 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman