ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η περιπετειώδης ιστορία της Betty Boop

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ΜεγάληΎφεση ήταν μια από τις πιο τραυματικές περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας, ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δεκαετία του ΄20, η εποχή που ήταν όλα δυνατά στις ΗΠΑ, τελείωσε. Η μόδα της σόου μπίζνες και οι εκπρόσωποι της έπεσαν έξω. Αλλά αν ήσουν η Betty Boop, ήταν η ώρα σου. Και η ιστορία της καταγωγής της πηγαίνει πραγματικά πίσω σε μια Αφρο-Αμερικανή τραγουδίστρια τζαζ που ονομάζεται Baby Esther.

 

The Black Jazz Singer Who Was The Inspiration For Betty Boop  1

Από την πρώτη εμφάνισή της το 1930, η Betty Boop έγινε εξαιρετικά γνωστή. Όλοι είχαν  δει το στρογγυλό μωρουδίστικο πρόσωπο της, τα μεγάλα μάτια, τη μικρή μύτη της και τα εικονικά μαύρα μαλλιά της, που τα έκανε σε στυλ coiffure . Την είδαμε σε ασπρόμαυρες εικόνες και σύγχρονες έγχρωμες φωτογραφίες που απεικονίζουν τα μεγάλα όμορφα μάτια της και τα φορέματα της είτε μαύρα είτε κόκκινα, με μια κορδέλα στο μέσο του μηρού. Και την έχουμε ακούσει να τραγουδάει με τη φανταστική, ψηλή φωνή της.

The Black Jazz Singer Who Was The Inspiration For Betty Boop  2

Αλλά η Betty Boop είναι σημαντική για πολλά πράγματα. Αρχικά, είναι ένας γυναικείος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων από μόνη της και όχι η γυναικεία εκδοχή ενός αρσενικού χαρακτήρα. Σήμερα, μπορεί να φαίνεται σαν μια αθώα γυναίκα – καρτούν (ή μιας νεαρής κοπέλας) που φορούσε σκουλαρίκια και ένα φόρεμα. Αλλά πίσω στη δεκαετία του 1930, όταν δημιουργήθηκε, η Betty Boop ήταν κάτι σαν σεξουαλικό σύμβολο. Και πήρε το όνομά της από το τζαζ τραγούδι "boop-oop-a-doop" που τόσο πολύ αγαπήθηκε. Στην πραγματικότητα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο "Talkartoon" του Max Fleischer ως τραγουδίστρια Τζαζ.

The Black Jazz Singer Who Was The Inspiration For Betty Boop  3

Όλα αυτά, ωστόσο, ήταν υπερβολική σύμπτωση για την τραγουδίστρια Helen Kane, η οποία δεν ήταν μόνο σίγουρη ότι ο Max Fleischer και η εταιρία παραγωγής του είχε εκμεταλλευτεί την εικόνα της , γεγονός που την ανάγκασε να τον μηνύσει. Και μπορεί να δικαιολογηθει πλήρως , δεδομένου η ηρωίδα του καρτούν Betty Boop είχε την κόμμωση της Kane, το φόρεμα και τα μεγάλα πράσινα μάτια. Επίσης, οι φωνές τους ήσαν πολύ παρόμοιες για να είναι σύμπτωση. Ένα από τα επιχειρήματά της ήταν ακριβώς οι γραμμές "boop-oop-a-doop" που ισχυριζόταν ότι έβγαλε, καθώς και το στυλ τραγουδιού της.

 Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman